Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Sergej Ryabkov Foto: Wikipedia

Stegrande rysk ilska över svensk-finskt Natobesked

Sveriges och Finlands planer på att gå med i Nato är ett ”allvarligt misstag”, säger Rysslands vice utrikesminister Sergej Ryabkov.

Enligt honom kommer ländernas säkerhet inte att öka med ett medlemskap.

Nyheter · Publicerad 15:50, 16 maj 2022

– Den övergripande nivån av militära spänningar kommer att öka, och det kommer att bli minskad förutsägbarhet på detta område. Det är synd att sunt förnuft offras för en inbillad idé om vad som bör göras under gällande förutsättningar, säger Sergej Ryabkov i Moskva på måndagen, rapporterar den ryska nyhetsbyrån Interfax.

– Det här är ytterligare ett allvarligt misstag med långtgående konsekvenser.

Ländernas säkerhet kommer inte att öka på grund av ett beslut om att gå med i Nato, enligt Sergej Ryabkov. Han säger att de två nordiska länderna inte ska förvänta sig att Ryssland bara ska stå ut med konsekvenserna av deras anslutning.

– Allt detta är en återspegling av den helt falska och förvrängda idén i de politiska kretsarna i väst, inklusive nordeuropeiska länder, om vad som händer på världsscenen.

Kanadas utrikesminister Mélanie Joly däremot säger att hennes land är för en ”snabb anslutning” av både Sverige och Finland, skriver nyhetsbyrån AP.

– Vårt mål är att vara bland de första länderna som kan ratificera Sveriges och Finlands anslutning, säger hon.

Det här är ytterligare ett allvarligt misstag med långtgående konsekvenser.

Uppgifter: USA kände till Nord Stream-sabotage

Östersjön. Tre månader innan sabotaget inträffade i Östersjön fick USA:s regering underrättelseuppgifter från... onsdag 7/6 15:00

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00