Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Stefan Swärd slutar på Världen idag

Efter många år tjänstgöring kommer Stefan Swärd nu att sluta med sitt uppdrag som ledarskribent på Världen idag.

– Vi vill uttrycka ett varmt tack till Stefan för lång och trogen tjänst, säger Jonas Adolfsson, tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare.

Nyheter · Publicerad 08:40, 26 nov 2020

Stefan Swärd är en tung profil i svensk kristenhet och har spelat en viktig roll i tidningens team av duktiga ledarskribenter. För en tid sedan rapporterade Världen idag att Swärd drabbats av covid-19 och hur han, efter en tids sjukhusvård, återvänt hem för rehabilitering. 

I dag är han på bättringsvägen och han framhåller att valet att lämna uppdraget som ledarskribent har andra orsaker. Beslutet bottnar inte heller i någon konflikt även om han medger att det funnits enstaka frågor där man tyckt olika.

– Jag har nu varit ledarskribent på Världen idag i närmare tio år, och dessförinnan var jag krönikör i flera år. Jag har uppskattat samarbetet med tidningen och det förtroende jag åtnjutit, säger Stefan Swärd och påpekar att han i höst fyllt 66 år.

– Jag tänker inte pensionera mig, men har börjat skära ner på uppdrag och engagemang något. Jag fortsätter gärna att skriva enstaka artiklar i tidningen, men när det gäller att leverera ledare regelbundet vill jag alltså fasa ut engagemanget.

Med sitt beslut lämnar Stefan Swärd ett tomrum efter sig på Världen idag.

– Stefan är unik med sin stora erfarenhet och förankring inom både samhällsliv och församlingsvärld, säger Jonas Adolfsson.

Han pekar bland annat på Swärds kunskaper i några av tidningens verkliga profilfrågor. 

– När det till exempel gäller abortfrågan är Stefan Swärd en verklig auktoritet som kunnat skriva ledartexter med mycket stor tyngd. Även när det gäller den sexualpolitiska utvecklingen i Sverige, allt sedan 1960-talet, har Stefan Swärd kunnat bidra med unika kunskaper på ledarsidan.

Jonas Adolfsson beskriver också Stefan Swärd som en viktig injektion vad gäller pingstkarismatisk teologi och väckelsefrågor.

– Vi är djupt tacksamma till Stefan för hans bidrag under de här åren. Nu önskar vi honom Guds välsignelse och allt gott i kommande uppdrag.

Ekumenisk bönevecka för kristen enhet

Bön. Den årliga böneveckan för kristen enhet genomförs den 18-25 januari i mer än 120 länder. Även om vi... fredag 15/1 20:00

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda.... torsdag 14/1 00:00