Församlingsekonomi

Stålbad: Sex personer får lämna anställningar i Filadelfiakyrkan

Sex personer lämnar sina anställningar i Filadelfiakyrkan i Stockholm som tvingas göra besparingar i syfte att få ekonomin i balans.

Filadelfiakyrkan i Stockholm kämpar vidare med sin ansträngda ekonomi. Inför 2024 behöver församlingen spara in drygt två miljoner kronor i personalkostnader, vilket gör att sex personer får avsluta sina anställningar.

Publicerad

Filadelfiakyrkan i Stockholm befinner sig i en ansträngd ekonomisk situation, vilket Världen idag tidigare skrivit om. Församlingen uppger i ett nyhetsbrev att man i budgetarbetet inför 2024 kommit fram till att personalkostnaderna behöver minskas med drygt två miljoner kronor om en balanserad budget ska kunna uppnås.

Niklas Piensoho.

Det gör ont i hjärtat att behöva ta till dessa åtgärder...

Niklas Piensoho

”Just nu går vi igenom ett stålbad i Filadelfia. Det ekonomiska läget vi befinner oss i, med stigande räntor och ökade omkostnader, gör att sex medarbetare kommer att sluta. Det gör ont i hjärtat att behöva ta till dessa åtgärder men när vi lagt budgeten för 2024 så inser vi att det är nödvändigt för att få balans i vår ekonomi”, skriver pastorn och föreståndaren Niklas Piensoho i nyhetsbrevet.

Personal har såväl sagts upp som slutat frivilligt. Det rör sig om både heltids och deltidstjänster.

”Det känns naturligtvis tråkigt att tappa så många kompetenta och värdefulla medarbetare, oavsett om de sagts upp på grund av arbetsbrist eller själva valt att gå vidare till något annat”, skriver Filadelfiakyrkan i nyhetsbrevet.

Hur den nya organisationen och fördelningen av arbetsuppgifter ska se ut är ännu inte klart.

”Att flera medarbetare måste sluta påverkar naturligtvis dem som blir kvar och verksamheten måste anpassas till nya förhållanden”, skriver församlingen.

Powered by Labrador CMS