Hela lagen uppfylls i ett enda budord: Du ska älska din nästa som dig själv.
Galaterbrevet 5:14

Världen idag

Staksets team ger 700 julklappar till Sis-hem

En julklapp till var och en av de 700 barn och ungdomar som bor på något Sis-hem i Sverige. Det delas ut av organisationen Heart, med Sebastian och Isabella Stakset i spetsen. Genom julklapparna vill de visa de unga att någon tänker på dem.

Nyheter · Publicerad 21:00, 23 dec 2021

Det började för ungefär tre år sedan med ett tv-reportage om en trasig tjejs resa mellan olika ungdomshem drivna av Statens institutionsstyrelse, så kallade Sis-hem.

– Det där reportaget drabbade Sebastian och Isabella Stakset väldigt starkt och de fick på sina hjärtan att sträcka sig ut till de barn och ungdomar som lever på Sis-hemmen, berättar Kjell Karlsten, verksamhetsansvarig på Heart.

Där och då inleddes ett engagemang för barnen och i besöksverksamheten. Sebastian Stakset började resa runt och besöka alla Sis-hem runt om i Sverige och hålla föreläsningar och ha individuella samtal.

– Genom att dela sin egen berättelse ville han sprida hopp och ljus till de unga som bodde där, säger Kjell Karlsten.

Barnen och ungdomarna på Sis-hemmen har en otrolig trasighet i bagaget. De har fått en dålig start i livet med vuxna som inte har funnits där för dem eller som kanske till och med har förgripit sig på dem. Deras förutsättningar är långt ifrån de bästa. Alla har inte gjort något brottsligt själva utan en del kommer bara från ovanligt svåra förhållanden.

Reglerna för att få besöka eller skicka något till dem som bor på hemmen är väldigt strikta.

– Vi är väldigt glada och tacksamma att vi får möjlighet att ge en julhälsning genom julklappar. Vi vill visa de unga att de inte är bortglömda. Vi tänker på dem och ber för dem, säger Kjell Karlsten.

I varje julklapp finns två böcker, skrivna av Sebastian och Isabella, med personliga berättelser om tuffa liv och en stor livsförvandling i och med mötet med Jesus. Sebastian har även skrivit ett brev med en julhälsning som skickas med i varje paket. En mössa och lite godis ingår också.

En del av innehållet är sponsrat och annat är inköpt tack vare gåvogivare.

När Sebastian Stakset lade ut ett inlägg om julklappsutdelningen på sina sociala medier kom flera tacksamma kommentarer från ungdomar som själva suttit på Sis-hem över jul och fått ta del av liknande paketutdelning tidigare. Det råder ingen tvekan om att julklapparna är uppskattade på Sis-hemmen.

Vi vill visa de unga att de inte är bortglömda. Vi tänker på dem och ber för dem.

Drev mot Kronlid avslöjar maktelitens intolerans

Ledare Nu har arbetet börjat för våra nyvalda riksdagsledamöter. I måndags var det val till... torsdag 29/9 00:10

Viljan att ge sig till det som sker i församlingen

Ledarkrönika Samhällsproblemen är stora och de ska med rätta belysas, men jag vill här ägna några rader åt att... torsdag 29/9 00:05

Mississippi bäst i USA på att värna religionsfriheten

USA. Mississippi är den amerikanska delstat som bäst försvarar religionsfriheten och New York är den som... onsdag 28/9 22:00

Ny dokumentär förevigar Sean Feuchts lovsångsturné

USA. När de amerikanska myndigheterna försökte tysta lovsången under coronapandemin klev Sean Feucht... onsdag 28/9 13:00

Är du en soffpotatis eller en sättpotatis?

Bönekrönika torsdag 29/9 00:00

Gospelsångarna tillbaka där allt en gång började

Musik. Under 50 år har gospelkvartetten One way brothers från Närke underhållit med sång och musik i...

Ett svar på frågan om Israels styrka

Israelkrönika Många har frågat sig hur det judiska folket har kunnat bevaras som ett folk och en kultur under de...

Nya rön krävde ett alternativt sätt att förklara evolutionen

Skapelsetro (del 4/8). De flesta sekulariserade nutidsmänniskor anser att evolutionen är någonting fullständigt...
Följ Världen idag i sociala medier