Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Sebastian Stakset tycker att det är mest angeläget att hjälpa ukrainska flyktingar just nu. Foto: Henrik Montgomery/TT

Staksets arenasatsning skjuts fram – fokuserar på Ukraina

Evangelisationskampanjen ”Det finns hopp”, som skulle ha ägt rum i Stockholm i höst, skjuts fram till mars nästa år. Anledningen är att organisatören Heart vill fortsätta satsa på sin omfattande insats för ukrainska flyktingar.

Nyheter · Publicerad 07:00, 21 apr 2022

Evangelisationsorganisationens ledare Sebastian Stakset tillkännagjorde nyheten genom ett pressmeddelande på Youtube.

I videomeddelandet beskriver han hur både Heart och hans församling, Livets Ord i Uppsala, har hamnat mitt i ett arbete med att transportera förnödenheter till Ukraina, i samarbete med ett ukrainskt församlingnätverk.

– Vi kände inte att vi med gott samvete kunde släppa allting som har med Ukraina att göra för att fokusera på två evangelisationsdagar i Stockholm på Tele2 Arena, förklarar Stakset.

Evangelisten berättar att han och hans evangelistkollegor Carl-Gustaf Severin och Hans Weichbrodt ägnat mycket tid till bön för saken. Bland annat bad de att Tele2 Arena skulle gå med på att skjuta fram kampanjen, ifall det var det de ”skulle göra”.

Det visade sig att arenaföretaget gick med på att skjuta fram kampanjen till den 24–25 mars.

– Det är tillräckligt mycket för att vi ska kunna landa i det arbete som vi gör, och Stockholmsförsamlingarna behöver också förbereda sig för att ta emot flyktingar, säger Stakset.

Han berättar att de också talat med flera olika Stockholmsförsamlingar.

– Det råder, skulle jag vilja säga, en kollektiv uppfattning om att det här är rätt beslut, att vi alla känner att det känns bra att flytta fram det här till mars, säger Sebastian Stakset.

Konfirmander önskar tydlig undervisning om kristen tro

Svenska kyrkan. Konfirmander önskar tydlig undervisning om Gud och Jesus. Inom Svenska kyrkan tolkar man detta som... söndag 28/5 19:00

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00