Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Staksetmagasin når hundratusentals läsare med evangelium

Personliga berättelser om hur Gud har förvandlat människors liv. Det nådde under torsdagen alla Dagens Nyheters och Världen idags prenumeranter. Med tidningarna följde nämligen ett magasin från Sebastian Staksets organisation Heart.

Nyheter · Publicerad 10:00, 17 sep 2022

Totalt nås 110 000 prenumeranter, vilket motsvarar omkring 400 000 potentiella läsare. Magasinet produceras i samarbete med Världen idag och har tryckts i en upplaga om 200 000 exemplar, så att den som önskar ska kunna beställa egna exemplar att dela ut.

– Vi tror att Sverige behöver Jesus, och det känns fantastiskt att tillsammans med Staksets organisation, Heart, få presentera honom på det här sättet, säger Världen idags chefredaktör Jonas Adolfsson.

– Många människor upplever en oro och hopplöshet och det finns även mycket av trasighet i samhället. Vi tror att många läsare, i olika samhällsklasser, på något sätt kan känna igen sig i det här budskapet, fortsätter han.

I tidningen finns berättelser om människor vars tidigare liv har präglats av kriminalitet, våld och psykisk ohälsa, men som efter att ha mött Jesus har fått se hur hela tillvaron har förvandlats. I dag hjälper de andra som kämpar.

– Staksets berättelse om upprättelse, och det kristna evangeliet, bör vara högintressant även för många i samhällets övre skikt som också nås av denna tidning, säger Jonas Adolfsson.

Liknande satsningar har gjorts tidigare och responsen har då varit mycket god.

– Sebastian Stakset och hans evangelistiska arbete i Sverige har berört många väldigt positivt, säger Jonas Adolfsson.

Vi tror att Sverige behöver Jesus, och det känns fantastiskt att tillsammans med Staksets organisation få presentera honom på det här sättet.

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00