Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Sebastian Stakset. Foto: Mikael Good

Stakset vittnade till svenska folket i populär poddcast

Uppemot 100 000 svenskar kan ha nåtts av Sebastian Staksets berättelse om vägen från mörker till Jesus. I måndags släppte nämligen den populära poddcasten Värvet ett timmeslångt avsnitt med den numera frälste hiphop-artisten. Tidigare intervjuade personer är bland annat Stefan Löfven, Carola och Mikael Persbrandt.

Nyheter · Publicerad 11:43, 11 apr 2018

Det är inte många dagar mellan rapporterna om vad som händer i Sebastian Staksets liv. Har han inte lett unga människor till frälsning vid ett kvällsmöte så har han vittnat i radio eller besökt något fängelse. Nu har han deltagit i Värvet – en av Sveriges allra största poddcastar.

”När jag tog ett steg mot Jesus så tog han tusen steg mot mig. Det spelade ingen roll hur smutsig jag var eller hur dåligt jag levde. Han hade ändå nåd och förlåtelse för mig”, säger Stakset i inledningen.

Skulle man återge allt intressant som sägs i avsnittet skulle det behövas minst tio artiklar, så det är svårt att göra programmet rättvisa på 2 000 tecken. Under de 70 minuterna hinner Stakset och programledaren Kristoffer Triumf avverka Stakests tid i fängelse, hans omvälvande frälsningsupplevelse, en olycka med änglavakt, evangelisationsresorna som tänder hopp i ungdomars ögon, kraften i att säga förlåt och teodicéproblemet.

En sak är i alla fall tydlig i programmet: Det andas Jesus.

Oavsett vilken fråga Sebastian Stakset får är svaret alltid på något sätt Jesus. Det handlar om lösningen på samhällsproblem, hur en trasig själ kan lagas och förändringen i Sebastian Staksets eget hem. När Kristoffer Triumf mot slutet frågar om det funkar lika bra med Allah eller Krishna, och Sebastian återigen kommer in på Jesus, verkar Kristoffer nästan sucka och ge upp.

Sebastian Stakset tar också varje tillfälle i akt att rekommendera ett frälsningsbeslut.

”Frågan är: Om det är sant det jag sitter och säger – om det är så att det finns en Gud, om det är så att han älskar alla människor, om det är så att han står och väntar med en öppen famn och vill ta emot alla människor, om det är så att han kan gå in och laga allt som är trasigt i ditt hjärta och du kan få ett syfte med ditt liv och förstå att du är älskad av Gud – skulle man inte vilja ha det i sitt liv då?”, säger Stakset.

Enligt Poddindex.se har Värvet en räckvidd på omkring 89 000 unika spelare per vecka och över 200 000 igångsatta lyssningar per vecka. Stora delar av Sveriges kändiselit har medverkat i podden, bland annat Carola, Mikael Persbrandt, Alicia Vikander, Stefan Löfven och Annie Lööf.

Vid ett tillfälle i avsnittet frågar Kristoffer Triumf om Sebastian Stakset själv skulle kunna tänka sig att bli politiker.

”Nej, jag ska inte gå ner i ämbete. Jag jobbar åt kungen”, svarar Stakset.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...