Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Stakset vill intervjua partiledarna inför valet

Inför valet i september vill artisten och evangelisten Sebastian Stakset samtala med partiledarna om gängkriminalitet och utanförskap.

”Det vore en dröm att få möta de allihopa en och en och lyfta detta viktiga ämne”, skriver Stakset.

Nyheter · Publicerad 16:00, 12 feb 2022

Sebastian Stakset, som själv har ett kriminellt förflutet, vill bidra med perspektiv i en fråga som är omdebatterad inom politiken.

”Det är val i år. Och jag känner att debatten om gängkriminalitet och utanförskap är liiite ensidig”, skriver han i en text på sin Facebooksida.

Stakset berättar att flera politiker hörde av sig och ville prata om frågan i samband med att hans gode vän Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet Einar, mördades för några månader sedan.

KD-ledaren Ebba Busch uppges ha tackat ja till att medverka. Nu hoppas Stakset att fler partiledare ska nappa på inbjudan och gästa hans podd ”Helt ärligt”.

”Det vore en dröm att få möta de allihopa en och en och lyfta detta viktiga ämne. En bra chans för dom att nå in i de miljöer dom pratar om! Och kanske en bra chans att få nya perspektiv?”, skriver han.

Stakset avslutar sitt inlägg med en vädjan om förbön för att SÄPO ska godkänna honom följt av en skrattande emoji.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Nysvenska kristna samlas för konferens i Citykyrkan

Stockholm. Förväntningarna är höga när det anordnas en konferens för församlingar med invandrarbakgrund i... söndag 4/6 17:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10