Nyheter

Stakset vädjar om stöd till fotbollsförening i Farsta

En fotbollsklubb är en trygg plats med många starka förebilder, menar Sebastian Stakset.
En fotbollsklubb är en trygg plats med många starka förebilder, menar Sebastian Stakset.

På sina sociala medier vädjar Sebastian Stakset om ekonomiskt stöd till fotbollsklubben FoC Farsta. Han menar att det är ett sätt att stötta ungdomarna i området.– Nu är Farsta i sorg och ungdomarna i chock, säger han i videoklippet.

Publicerad Uppdaterad

Sedan rapartisten Sebastian Stakset blev frälst har han predikat att Jesus är vägen ut ur mörker och kriminalitet, och därmed det största hoppet för Sverige. Nu slår han även ett slag för förenings­idrotten.

I ett videoklipp i sociala medier lyfter Stakset fram vikten av det förebyggande arbetet för att skydda ungdomar från kriminalitet.

– Är det något de här ungdomarna behöver så är det en trygg, säker plats där de kan vara. Låt oss ge dem det, säger han.

Han menar att man inte kan vänta på politikerna, utan uppmanar till att bidra som en medmänniska. Detta kan man, enligt Sebastian Stakset, göra genom att skänka pengar till fotbollsklubben FoC Farsta.

Bakgrunden till insamlingen är att klubben, enligt Stakset, saknar ekonomiska resurser för att kunna hålla igång under sommaren. Han uppger att det är ungefär 100 000 kronor som behövs för att det ska gå runt.

– Det är en trygg plats, det finns starka förebilder, säger Sebastian Stakset.

Av klippet framgår det att hans storebror arbetar i fotbollsföreningen, och Stakset säger att det är en viktig mötesplats där 100–150 ungdomar träffas.

– Oavsett om du är ateist, kristen, jude eller muslim: Låt oss göra det här tillsammans. Låt oss stötta Farsta, låt oss be för Farsta, säger han.

Den frälste rapartisten uttrycker stor sorg över våldsutvecklingen.

– Det är katastrof det som händer i vår stad. Det är katastrof det som händer i vårt land.

– Barn ska inte behöva vara med om sådana här saker. Vi som vuxna har ett ansvar att ge alla barn i vår stad en trygg tillvaro.

Powered by Labrador CMS