Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Stakset samlade nordiska ledare veckan före Löfven

– Det är en ny tid för Norden och vi kommer att bli förvandlade under helgen. Det fastslog Sebastian Stakset när han inledde helgens nordiska ledarkonferens i Örnsköldsvik, King of Kings, dit 350 ledare hade mött upp.

Nyheter · Publicerad 09:58, 16 maj 2018

Kvällssolen lyste över Örnsköldsvik och på Nya parken, där parkeringen fylldes med bilar. Många hade åkt långt för att komma hit och hungern efter Gud bland deltagarna var skyhöga. 

– Gud kommer att göra något nytt i Norden och han kommer att göra det genom sitt folk, sade Sebastian Stakset när konferensen inleddes på fredagen.

– Du ska vara med och förändra Norden! deklarerade han inför de kristna ledarna som kom från Sverige, Norge, Finland och Island. 

Idén till denna storsatsning kom när Sebastian Stakset för ett år sedan hade väckelsemöte här i Örnsköldsvik. Han berättar att han då fick ett kraftigt tilltal från Gud om konferensen, ett tilltal i linje med vad Svedjeholmskyrkan i staden också hade upplevt.

Känslan av profetisk bekräftelse var stark hos arrangörerna när de häromveckan mottog beskedet att statsminister Stefan Löfven bjudit in Nordens statsministrar till ett möte just här i Örnsköldsvik – bara en vecka efter den nordiska kristna ledarkonferensen. 

Helgens talare var hämtade från platser i Norden som under senare tid upplevt en stark ande av bön och väckelse. Bland annat från det böne- och missionscenter i norska Levanger som Världen idag tidigare rapporterat ifrån.

– I Norge har vi upplevt att när Guds närvaro kommer så förvandlar det folk och situationer, sade centrets grundare Håkon Fagervik. 

–  Samma Guds närvaro är här och den förvandlar hjärtan i dag, framhöll han.

Deltagare i Örnsköldsvik vittnade om en väldigt speciell känsla av Guds närvaro, bland annat efter den bön som hölls under fredagens eftermiddagsseminarium. Världen idag var på plats vid samlingen där alla deltagare tystnade och föll ner på knä. Tystnaden kom att vara i över tio minuter. 

– Det finns en hunger och törst här, sade en annan av helgens talare, Martti Kallionpää, från staden Seinäjoki i Finland där ett starkt väckelseskeende gått fram under 2000-talet.

– Att ledare samlas så här och blir utrustade och ber, kommer att påverka hela Norden, menade han om konferensen i Övik.

En rad kända svenska pastorer talade också vid konferensen, bland dem Joakim Lundqvist, Stefan Swärd, Kjell Karlsten, Niklas Hallman och två av Örnsköldsviks egna pastorer, Thomas och Maria Nordberg.

Arrangörer för helgen var, förutom Sebastian Stakset, även Svedjeholmskyrkan.

Att ledare samlas så här och blir utrustade och ber, kommer att påverka hela Norden.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...