Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stakset och ambassadör talare på Israelkonferens

En speciell och mäktig upplevelse. Så beskriver många besökare Israels vänners årliga sommarkonferens som på torsdagen inleds i Värnamo, där Israels ambassadör och evangelisten Sebastian Stakset denna gång finns bland talarna.

Nyheter · Publicerad 14:40, 27 jun 2019

I över 60 år har Föreningen Israels vänner bjudit in till konferens för att lyfta viktiga frågor som berör det judiska folket, Israels land och det profetiska ordet.

– Vi förväntar oss en välbesökt konferens, med andlig närvaro och en härlig gemenskap. En häftig konferens, helt enkelt, säger Mikael Amundsen, verksamhetskoordinator för Israels vänner om konferensen som inleds på torsdagen.

På talarlistan finns flera välbekanta förkunnare inom ämnet Israel. Hans Weichbrodt, Dan Johansson, KG Larsson, Bengt Klintenberg och Magnus Jonegård är exempelvis alla talare med stor kunskap om Israel och de profetiska perspektiv som beskrivs i Bibeln.

– Vi har länge tyckt att ämnet Israel är viktigt, men nu märker vi att allt­fler människor upplever det, säger Mikael Amundsen.

Förutom de, för trogna besökare välbekanta talarna, bjuder helgen på flera nya och tunga namn.

– Israels ambassadör till Sverige, Ilan Ben-Dov, gästar oss, berättar Mikael Amundsen med glädje i rösten.

Från Israel kommer Sarah Lieberman, känd lovsångs­ledare som tvingades lämna återbud till konferensen i Värnamo förra sommaren. Hennes besök i Värnamo i helgen blir därför hennes första på konferensen. 

– Sarah talar även vid ett av seminarierna. Det ska bli spännande att få träffa och lyssna till henne.

Två andra för konferensen nya talare är Carl-Gustaf Severin och Sebastian Stakset, båda brinnande evangelister och just nu aktuella med en stor tältkampanj som startar i Sävsjö i nästa vecka.

Helgen i Värnamo erbjuder också seminarier som riktar sig särskilt till ungdomar och unga vuxna. Där lyfter man upp aktuella ämnen om Israel samt ger utrymme för frågor och diskussioner.

Inom Israels vänner har man med stor glädje sett fram emot helgens konferens, den 63:e i ordningen, som sommarens verkliga höjdpunkt.

– Väldigt mycket!, betonar Mikael Amundsen.

– Dels för att få träffa alla Israelvänner man lärt känna under åren, och dels för att man av erfarenhet vet om den himmelska närvaron som vi brukar uppleva under denna konferens.

Israels vänners sommarkonferens

Datum: 27–30 juni

Var: Arken, Värnamo

Hemsida: konferens.israelsvanner.se

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....