Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sebastian Stakset besökte nyligen Kungsportskyrkan i Huskvarna. Foto: Mikael Good

Stakset lanserar organisation för evangelisation

Med målet att ge hopp till Sverige lanserar Sebastian Stakset, tillsammans med ett team, nu organisationen Heart of Evangelism. – Jag upplevde att Gud sa: ”Ser du hur organiserad djävulen är?” – ”Organisera er!”, säger han.

Nyheter · Publicerad 13:11, 7 dec 2018

I början av året deltog Sebastian Stakset på ett möte i Tyskland med 153 evangelister från 25 länder. Eventets ledare Ben Fitzgerald talade om vikten av att göra stora satsningar.  

– Jag räckte upp handen och frågade: ”Hur ska jag kunna göra så stora satsningar i Sverige?”, berättar Sebastian Stakset.

”Sebastian, åk hem och starta en organisation så kommer du få allt du behöver”, svarade Fitzgerald, enligt Stakset.

– Jag upplevde att det var så mycket Gud i det svaret, att bitarna skulle falla på plats efter hand, säger han.  

Vid ett annat tillfälle besökte Sebastian Stakset koncentrationslägret Auschwitz i Polen. Efter att ha gått runt i barackerna och sett alla skor och allt hår som fanns kvar från Förintelsens offer kände sig Sebastian helt förstörd.

– Jag gick ut och bara grät, och grät och grät. Och då upplevde jag att Gud sa: ”Ser du hur organiserad djävulen är?” – ”Organisera er!”

Nu turnerar Sebastian Stakset land och rike runt för att predika de goda nyheterna om Jesus, men fram tills nu har han inte haft någon tydlig organisation bakom sig. På fredagen lanserades dock organisationen ”Heart of Evangelism” som har legat i sin linda under en tid.

Förutom Sebastian Stakset själv består ledningsteamet av evangelisten Andreas Westman, pastorn Hernan Clavijo, lovsångsledaren Kenneth Lillqvist, medieprofilen Ruben Agnarsson, filmaren Simon Sjöö och Sebastians hustru Isabella Stakset.

– Jag som kommer ”från världen” och har erfarenhet av skivbolag, tv och film vet att det är ett sådant mörker som massproduceras och sänds ut. Ska då inte vi – som har budskapet om ljus och liv – organisera oss så mycket mer? säger Sebastian Stakset.

Inom organisationen Heart of Evangelism kommer tältmöten, konserter och arenasatsningar att ingå.

– Vi ska pumpa ut budskapet om hopp.

Heart of Evangelism

Ska vara "ett hjälpmedel för att nå ut med evangeliet om Jesus Kristus till den här trasiga världen".

Grundat av Sebastian Stakset

Övriga personer i ledningen är evangelisten Andreas Westman, pastorn Hernan Clavijo, lovsångsledaren Kenneth Lillqvist, medieprofilen Ruben Agnarsson, filmaren Simon Sjöö och Sebastians hustru Isabella Stakset.

Hemsida: www.heartofevangelism.com