Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stakset i Piteå: ”Gud älskar Sverige”

Nyfikna Piteåbor och sökande människor från hela Norrbotten blandades med kristna som kommit för att hämta ny inspiration när ”Det finns hopp”-kampanjen besökte Piteå förra veckan. Efter lördagskvällens möte dröjde sig många kvar i den atmosfär som rådde i det stora tältet.

Nyheter · Publicerad 14:51, 27 aug 2019

Många nyfikna och sökande människor från stora delar av Norrbotten fyllde tältet i Piteå i lördags, då det sista kvällsmötet i sommarens ”Det finns hopp”-kampanj gick av stapeln. Människor som sällan eller aldrig satt sin fot på ett kristet möte blandades med en publik av ”gammel-kristna”, som kommit för att hjälpa till eller hämta ny inspiration i sin tro.

Både stor glädje och stort allvar präglade Sebastian Staksets predikan. Han beskrev hur en gudsman som Mose hade stora misslyckanden bakom sig – han mördade en egyptier och flydde från straffet när han väl upptäcktes – innan han så småningom kallades av Gud till att bli sitt folks befriare.

– Mose bakgrund hindrade inte Gud från att kalla honom. Ett gudsmöte förvandlar oss och gör att vi kan lämna mörker och misslyckanden bakom oss, betonade han.

– Jesus var syndares vän, han umgicks med dem som var utstötta och föraktade av samhället. Guds kärlek helar, reparerar och upprättar trasiga människor, predikade Sebastian Stakset, och uppmanade åhörarna att öppna sina hjärtan för Jesus.

– Ditt beslut får konsekvenser för evigheten, tillade han.

En filmsekvens om Jasmine, 13 år, som tog sitt liv på ett statligt SIS-hem, blev en förkrossande ögonöppnare för tältbesökarna. Filmen fick illustrera den stora nöd som finns bland många unga människor i Sverige i dag.

Efter predikan gensvarade ett hundratal människor på inbjudan att ta emot Jesus, många av dem var unga, med tuffa livssituationer och livskriser i bagaget.

– Låt inte skammen hindra dig från att söka hjälp, uppmanade Sebastian Stakset i slutet av mötet, och välkomnade dem som kom fram:

– Du är värdefull. Du är älskad av Gud!

Flera hade rest tiotals mil för att söka hjälp, och i slutet av mötet stod de med tårar, glädje och tacksamhet framme vid scenen med nya, livsavgörande beslut i sitt inre och en förebedjare vid sin sida.

När mötet var slut, sången och musiken tonat ut och publiken sakta började ringla sig ut ur tältet, var det som om många ville dröja sig kvar i den förtätade atmosfär som rådde under den stora tältduken i centrala Piteå.

Detta var den tredje orten som gästades av ”Det finns Hopp”-kampanjen denna sommar; i juli besökte tältet Sävsjö och för drygt två veckor sedan stod tältet rest på Tjörn.

I början av hösten kommer en utvärdering ske av sommarens tältsatsningar, samtidigt som planeringen inför nästa års tältkampanjer i Östersund, Göteborg och Stockholm tar fart ordentligt.

Sommarens tre tältkampanjer resulterade i sammanlagt omkring 750 kontaktkort från människor som tagit emot Jesus i sina liv.

Jesus var syndares vän, han umgicks med dem som var utstötta och föraktade av samhället. Guds kärlek helar, reparerar och upprättar trasiga människor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...