Var ständigt vakna och be om kraft att undfly allt som ska ske och kunna bestå inför Människosonen.
Lukasevangeliet 21:36

Världen idag

Stakset i Piteå: ”Gud älskar Sverige”

Nyfikna Piteåbor och sökande människor från hela Norrbotten blandades med kristna som kommit för att hämta ny inspiration när ”Det finns hopp”-kampanjen besökte Piteå förra veckan. Efter lördagskvällens möte dröjde sig många kvar i den atmosfär som rådde i det stora tältet.

Nyheter · Publicerad 14:51, 27 aug 2019

Många nyfikna och sökande människor från stora delar av Norrbotten fyllde tältet i Piteå i lördags, då det sista kvällsmötet i sommarens ”Det finns hopp”-kampanj gick av stapeln. Människor som sällan eller aldrig satt sin fot på ett kristet möte blandades med en publik av ”gammel-kristna”, som kommit för att hjälpa till eller hämta ny inspiration i sin tro.

Både stor glädje och stort allvar präglade Sebastian Staksets predikan. Han beskrev hur en gudsman som Mose hade stora misslyckanden bakom sig – han mördade en egyptier och flydde från straffet när han väl upptäcktes – innan han så småningom kallades av Gud till att bli sitt folks befriare.

– Mose bakgrund hindrade inte Gud från att kalla honom. Ett gudsmöte förvandlar oss och gör att vi kan lämna mörker och misslyckanden bakom oss, betonade han.

– Jesus var syndares vän, han umgicks med dem som var utstötta och föraktade av samhället. Guds kärlek helar, reparerar och upprättar trasiga människor, predikade Sebastian Stakset, och uppmanade åhörarna att öppna sina hjärtan för Jesus.

– Ditt beslut får konsekvenser för evigheten, tillade han.

En filmsekvens om Jasmine, 13 år, som tog sitt liv på ett statligt SIS-hem, blev en förkrossande ögonöppnare för tältbesökarna. Filmen fick illustrera den stora nöd som finns bland många unga människor i Sverige i dag.

Efter predikan gensvarade ett hundratal människor på inbjudan att ta emot Jesus, många av dem var unga, med tuffa livssituationer och livskriser i bagaget.

– Låt inte skammen hindra dig från att söka hjälp, uppmanade Sebastian Stakset i slutet av mötet, och välkomnade dem som kom fram:

– Du är värdefull. Du är älskad av Gud!

Flera hade rest tiotals mil för att söka hjälp, och i slutet av mötet stod de med tårar, glädje och tacksamhet framme vid scenen med nya, livsavgörande beslut i sitt inre och en förebedjare vid sin sida.

När mötet var slut, sången och musiken tonat ut och publiken sakta började ringla sig ut ur tältet, var det som om många ville dröja sig kvar i den förtätade atmosfär som rådde under den stora tältduken i centrala Piteå.

Detta var den tredje orten som gästades av ”Det finns Hopp”-kampanjen denna sommar; i juli besökte tältet Sävsjö och för drygt två veckor sedan stod tältet rest på Tjörn.

I början av hösten kommer en utvärdering ske av sommarens tältsatsningar, samtidigt som planeringen inför nästa års tältkampanjer i Östersund, Göteborg och Stockholm tar fart ordentligt.

Sommarens tre tältkampanjer resulterade i sammanlagt omkring 750 kontaktkort från människor som tagit emot Jesus i sina liv.

Jesus var syndares vän, han umgicks med dem som var utstötta och föraktade av samhället. Guds kärlek helar, reparerar och upprättar trasiga människor.

Har högersidan vunnit?

Israelkommentar Ett intressant, men tvetydigt, fenomen har utspelat sig inom israelisk politik de senaste åren. Detta kan bäst illustreras med hjälp av uttalanden...

Hur ska man se på månggifte?

Mot väggen Månggifte. Många personer i Gamla testamentet hade flera fruar, hur ska man se på det? Var det vanligt även på Nya testamentets tid? Och vad händer när en...

Ondskan i Sverige har sitt ursprung i synden

Ledare Vi förfasas över den senaste veckans rapportering om ”förnedringsrån”. Ondskan har nått nivåer vi tidigare knappast skådat i vårt moderna Sverige....

”Gud leder våra steg när vi söker honom”

Missionsglimten Jag har nu kommit tillbaka till huvudstaden efter att ha varit i en annan del av landet. Det var en fantastisk resa där Gud beskyddade oss och ledde...

Att föra dialog med israeler är en livsfara för palestinier

Israelkommentar När USA:s president Donald Trump presenterade sin fredsplan för en lösning på konflikten mellan Israel och palestinierna den 28 januari, dröjde det...

Hur ska man se på månggifte?

Mot väggen Månggifte. Många personer i Gamla testamentet hade flera fruar, hur ska man se på det? Var det vanligt även på Nya testamentets tid? Och vad händer när en...

”Gud leder våra steg när vi söker honom”

Missionsglimten Jag har nu kommit tillbaka till huvudstaden efter att ha varit i en annan del av landet. Det var en fantastisk resa där Gud beskyddade oss och ledde...

Korset är stötestenen än i dag

Serie För apostlarna var skapelseordningen, Skrifterna, Jesus och hans undervisning den samlade kunskapen om Gud som skulle bevaras och överföras till Jesu...