Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Stakset efter Sävsjö-helgen: ”Som en flodvåg av kärlek”

250 registrerade omvändelser och 14 000 besök. Det är ett par konkreta resultat av helgens tältkampanj i Sävsjö. – Det var som en flodvåg av kärlek, säger en av förkunnarna, Sebastian Stakset, om helgen som avslutades i söndags kväll.

Nyheter · Publicerad 08:24, 9 jul 2019

Tältmötena i Sävsjö hade sitt finalmöte i söndags kväll.

– Jag är överväldigad, säger Sebastian Stakset, när Världen idag talar med honom dagen efter tältkampanjens avslutning.

Han beskriver det som en flodvåg av kärlek och påpekar att det här är Guds tid för Sverige.

– Nu är det frälsningens och nådens tid, säger Stakset och nämner som en höjdpunkt från helgen alla brustna och trasiga människor som fått möta Guds kärlek.

Sebatian Stakset ger som exempel en familjehemsplacerad grabb på 11 år som sett mycket mörker och som kom till tältet med sorgsna ögon men som lyste som en sol när han åkte hem. Han nämner också en tjej som satt på ett hem för kvinnor med psykisk ohälsa och som hade skurit sig så illa att hon knappt kunde gå.

– Hon fick uppleva hur Jesu kärlek kom rakt in i hennes trasiga liv. Hon grät förlösande tårar när hon upplevde Guds kärlek och strålade när hon gick från tältet berättar Stakset.

PeO Svensson som varit med och samordnat kyrkornas arrangemang lokalt, och som själv är pastor i församlingen Guds kraft, är oerhört tacksam.

– Det är omöjligt att egentligen beskriva det man känner i sitt hjärta och sitt sinne, säger han om kampanjen som pågick onsdag till söndag.

Han återger det en av de Sävsjöbor som tog emot Jesus i fredags utttryckte: ”Det här är det största som har hänt Sävsjö i modern tid”.

– Han kom till tältet tack vare att han fick Sebastian Staksets bok i brevlådan, tillägger PeO Svensson.

– Vi har fått omkring 250 kontaktkort från människor som tagit emot Jesus. Dessutom blev en handfull personer frälsta på gatuevangelisationen och lika många i samband med de besök som gjordes på olika behandlingshem. Det här har vi aldrig varit i närheten av i Sävsjö tidigare, sammanfattar han.

Även det som har hänt med kristenheten i bygden har berört honom mycket.

– Det har blivit en enhet och en mobilisering på ett fantasiskt sätt. Omkring 500 volontärer har arbetat flitigt för att kampanjen skulle kunna genomföras. Tältet har allt som allt haft ungefär 14 000 besök. Det viktigaste resultatet blev att människor som aldrig har besökt ett kristet möte i hela sitt liv fick uppleva fantastiska gudsmöten.

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...