Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

S:ta Clara fick 44 000 kronor till diakonalt arbete från MC-klubb

Efter söndagens högmässa fick S:ta Clara kyrka i Stockholm besök av över hundra bikers, som överlämnade 44 350 kr till kyrkans diakonala arbete. Detta var på dagen tio år sedan EFS-föreningen S:ta Clara kyrka tog över verksamheten och började driva den med enbart frivilliga medel.

Nyheter · Publicerad 14:00, 6 sep 2019

Söndagens gåva överlämnades i form av en stor check av klubben Modestus MC, som hade samlat in pengar från flera MC-klubbar, företag och organisationer.

En av medlemmarna i Modestus brukar gå i Clara kyrka och hade för andra året i rad tagit initiativ till ett ”Charity Run” för församlingens hemlösa. Några bikers var kristna, men de flesta var icke-kyrkvana.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...