Nyheter

SSU vill inte träffa Israels ambassadör

Isaac Bachman
Isaac Bachman

Hur är det möjligt att en svensk politisk ungdomsrörelse inte vill träffa representanten för Mellanösterns enda demokrati? Den frågan ställer Israels ambassadör till SSU:s ordförande i en debattartikel på Nyheter24. SSU menar att de inte har tid.

Publicerad Uppdaterad

Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) vill inte träffa Israels ambassadör Isaac Bachman. Det skriver ambassadören i en debattartikel i webbtidningen Nyheter24. Han är djupt kritiskt till ungdomsrörelsens ovilja att prata.

”Med tanke på att just SSU tillhör de organisationer i Sverige som har allra starkast åsikter om Mellanösternkonflikten och samtidigt ständigt uppmanar parterna till dialog och samtal i fredens intresse, är det högst anmärkningsvärt att samma organisation alls inte kan tänka sig eller har något intresse av sådan dialog med Israels högsta officiella representant i Sverige”, skriver Isaac Bachman i artikeln, som riktar sig till SSU:s ordförande, Philip Botström.

Ambassadören klargör att han nyligen har vänt sig till ungdomsförbundet med en förfrågan om ett möte med Philip Botström, men att han fick ett nekande svar ”med hänvisning till att de inte skulle träffa ambassadörer”. Han skriver även att det alltid har varit svårt att få möten med SSU.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS