Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Foto: Martina Holmberg/TT

SR backar: Kompetens är avgörande faktorn

Sveriges radios rekryteringar styrs inte av procentsatser. Det menar SR:s ledning nu i ett svar på den kritik som kommit på vd:n Cilla Benkös uttalande om rekrytering med etnicitet och kön som grund.

– Självklart är kompetens den avgörande faktorn till att någon får jobb hos oss, skriver presschefen Claes Bertilson i ett mail till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 11:00, 1 okt 2020

– Det är inte alltid lätt att föra längre resonemang i alla intervjuer där enskilda citat kan lyftas ut, menar Bertilson och hänvisar till en artikel i Expressen som Benkö och två andra chefer på SR skrivit som svar på kritiken.

”Det är kompetens som är avgörande när Sveriges Radio rekryterar, oavsett till vilken tjänst det gäller. Den bästa personen ska alltid få jobbet”, skriver de.

”Sveriges Radios rekrytering styrs inte av procentsatser och kommer aldrig att göra det. Vad vi däremot strävar efter är att bredda våra perspektiv i det utbud vi erbjuder”.

Samtidigt menar radiocheferna att de måste förhålla sig till vilka perspektiv man i dag saknar och vad som kan göras åt det för att skapa ännu mer bredd.  

Världen idag har frågat SR om man också är beredda att rekrytera medarbetare utifrån deras tro eller politiska åsikter. SR registrerar inga medarbetares åsikter, meddelar Claes Bertilson.

”Vi är och ska rapportera oberoende av dessa”, skriver han.

Sveriges Radios rekrytering styrs inte av procentsatser och kommer aldrig att göra det. Vad vi däremot strävar efter är att bredda våra perspektiv i det utbud vi erbjuder.

Att följa Jesus Kristus innebär att förneka sig själv

Gästledare Paulus bekännelse i Galaterbrevets femte kapitel, vers 24, är en bekännelse för alla Jesu... lördag 27/5 00:10

Lärdomar av utfallen mot Ungern

Ledare I osedvanligt explicita och övertydliga ordalag förklarade i veckan Ungerns premiärminister Viktor... lördag 27/5 00:00