Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Sportpastorn Thomas Ekman har avlidit

Sportpastor inom elithockey, entreprenör som öppnade upp svenska bilhallar för evangelium och föreståndare inom LP och Hela Människan. Bland annat så minns många pastor Thomas Ekman som nu har tagit steget hem till sin frälsare.

Nyheter · Publicerad 16:00, 25 okt 2021

Inom svensk kristenhet blev Thomas Ekman en profil då han på 1990-talet startade församlingen Livets Ord i Oskarshamn. Församlingens samarbete med ortens elitlag i basket och ishockey fick stor uppmärksamhet. 

2002 tog Thomas Ekman initiativ till att starta Inspirationskällan som bland annat arrangerade paneldebatter om etik i näringsliv och samhälle. Där medverkade till exempel medieprofilen Sivert Öholm som moderator. Samlingarna hölls ofta i samarbete med stora bilhallar och i kyrkor. Under 2004–2005 fungerade Thomas Ekman som resekoordinator åt den kristna sångerskan Lena-Maria Klingvall (numera Vendelius) och hon framträdde bland annat vid festliga kundevent i stora bilhallar.

Thomas Ekman startade 2007 LP-kontakten i Oskarshamn där han blev föreståndare. Han var samtidigt ordförande i stadens missionsförsamling och startade bland annat upp hockeykonfirmation. Den genomfördes i samarbete med IK Oskarshamn som låg i hockeyallsvenskan. Ekman som alltid hade en tydlig kristen profil anlitades också som officiellt ansvarig för klubbens sociala arbete. 

Parallellt med andra uppdrag satt Thomas Ekman även i kommunfullmäktige, i socialnämnd och som nämndeman i kriminalvård och inom Domstolsverket.

När han och hustrun Inger flyttade till Uppsala blev Thomas 2010 verksamhetsledare för Hela Människan i Sala-Heby. Han har även fungerat som föreståndare och vakanspastor i tre olika församlingar i Uppland. 

Under pandemin predikade Thomas Ekman varje vecka, under totalt 43 veckor, i den så kallade Telefonkyrkan som drivs av E-church i Uppsala och innebär att människor deltar i ett möte via telefonkonferens. Det sista tillfället var den 28 juli.

Thomas Ekman avled efter en tids sjukdom. Han lämnar hustru, barn och barnbarn efter sig.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Nysvenska kristna samlas för konferens i Citykyrkan

Stockholm. Förväntningarna är höga när det anordnas en konferens för församlingar med invandrarbakgrund i... söndag 4/6 17:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10