Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Specialavsnitt av Hotspot: Sameh Egyptson intervjuas om islamism

Muslimska brödraskapets infiltration i det svenska samhället tas upp i ett specialavsnitt av Hotspot. Den nyblivne doktorn i teologi, Sameh Egyptson, intervjuas om sin uppmärksammade avhandling.

Nyheter · Publicerad 21:00, 27 feb 2023

I ett specialavsnittt av Världen idags och TV Vision Sveriges samtalsprogram Hotspot intervjuas Sameh Egyptson om sin doktorsavhandling om Muslimska brödraskapets koppling till Islamiska förbundet i Sverige. Med över 20 000 nedladdningar på en vecka har det blivit den mest nedladdade avhandlingen någonsin, berättar han i programmet.

Egyptson redogör för Muslimska brödraskapets infiltration i det svenska samhället och dess inflytande över de politiska partierna. Målet för dessa ”ultrakonservativa” organisationer är enligt Sameh Egyptson ett totalitärt muslimsk samhälle med kontroll över allt ifrån ekonomi och lagstiftning till sociala relationer, där statsapparaten ska styras av shariadomstolar.

Den långvariga politiska strategin för att nå det målet går stegvis, enligt Egyptson: Genom att uppnå den ena förmånen efter den andra tillskansar man sig allt större makt.

– Tanken är att de ska kunna styra genom lobbyverksamhet i Europa tills den här makten blir mogen att falla i deras händer, säger Egyptson i programmet.

Svensk godtrogenhet i kombination med Muslimska brödraskapets politiska ambitioner är väldigt farlig, menar han. Det handlar också om invandrare som utsätts för patriarkalt våld och förtryck, uppger han.

– Den här utvecklingen har pågått i tre decennier nu. Ett fåtal personer har skaffat sig otrolig makt med flera miljarder kronor som finansierat en ideologi som egentligen ser ner på andra.

Sameh Egyptson förklarar hur brödraskapet har fått ut ”otroliga summor” från det svenska skattesystemet via sina olika organisationer, som studieförbundet Ibn Rushd, biståndsorganisationen Islamic Relief och islamiska skolor. Det har till exempel bevisats att den dåvarande rektorn och skolchefen för Römosseskolan i Göteborg, och tidigare moderat riksdagsman, smugglade ut 13 miljoner kronor till Somalia.

– Vi vet inte hur mycket pengar som har försvunnit från de här organisationerna, säger Egyptson.

Hotspot-avsnitten brukar släppas på lördagar, men detta avsnitt släpptes på måndagen. Programmet kan ses här ovan, på varldenidagplay.se och Världen idags Youtubekanal.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10