Nyheter

Specialavsnitt av Hotspot: Sameh Egyptson intervjuas om islamism

Muslimska brödraskapets infiltration i det svenska samhället tas upp i ett specialavsnitt av Hotspot. Den nyblivne doktorn i teologi, Sameh Egyptson, intervjuas om sin uppmärksammade avhandling.

Publicerad Uppdaterad

I ett specialavsnittt av Världen idags och TV Vision Sveriges samtalsprogram Hotspot intervjuas Sameh Egyptson om sin doktorsavhandling om Muslimska brödraskapets koppling till Islamiska förbundet i Sverige. Med över 20 000 nedladdningar på en vecka har det blivit den mest nedladdade avhandlingen någonsin, berättar han i programmet.

Egyptson redogör för Muslimska brödraskapets infiltration i det svenska samhället och dess inflytande över de politiska partierna. Målet för dessa ”ultrakonservativa” organisationer är enligt Sameh Egyptson ett totalitärt muslimsk samhälle med kontroll över allt ifrån ekonomi och lagstiftning till sociala relationer, där statsapparaten ska styras av shariadomstolar.

Den långvariga politiska strategin för att nå det målet går stegvis, enligt Egyptson: Genom att uppnå den ena förmånen efter den andra tillskansar man sig allt större makt.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS