Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

SOS Church startar ny församling i Göteborg

På söndag är det ”release-gudstjänst” för SOS Church nyplantering i Göteborg. Målgruppen är i första hand de icke kyrkvana. – Vi vill vara en kyrka för dem som inte har någon kyrka att gå till eller inte definierar sig som kristna, säger pastor Jonatan Kvist.

Nyheter · Publicerad 15:00, 7 mar 2019

SOS Church Göteborg har ännu ingen egen kyrkolokal, utan hyr in sig i en lokal i centrala Göteborg. Under hösten har man kontinuerligt haft så kallade Life Groups i hemmen eller på kaféer och Life Parties, då alla grupper samlats.

– Gemenskapen är en viktig del av vilka vi är. Vi har börjat från scratch och byggt upp ett brett kontaktnät av människor som inte har någon kyrklig bakgrund. Det ska vara enkelt att gå till SOS, säger Jonatan Kvist.

Ibland går församlingen ut som ”pop up-kyrka på stan” för att nå ut med budskapet om Jesus. Det har varit kaffekvällar med musik på torgen och aktiviteter för barnfamiljer i någon av stadens parker.

– Vi i teamet vill dela det bästa vi har och då blir det naturligt att bygga genuina vänskapsrelationer.

Jonatan och Anna Kvist flyttade till Göteborg för ett och ett halvt år sedan, utsända av SOS Church i Stockholm, där de varit engagerade i många år. De har även varit delaktiga i SOS missionsarbete och startat kyrkor i både Sverige och andra länder.

– Gud utmanade oss att ta steg i tro och starta en kyrka på västkusten. Nyplanteringen är en del av Pingst satsning på att se nya församlingar växa fram i Sverige, säger Jonatan.

De som kommer till SOS Church Göteborg är i olika åldrar, med en majoritet av unga vuxna. Man har redan fått se människor komma till tro, flera med muslimsk bakgrund.

– I grund och botten längtar alla människor efter Gud och söker meningen med livet. Många är nyfikna och vill ta reda på lite mer. En del har en annan tro men saknar någon bit, säger han.

Gemen- skapen är en viktig del av vilka vi är.

SOS Church Göteborg

Ny församlingsplantering i Göteborg.

Målgrupp: Icke kyrkvana och människor som inte redan går till någon kyrka.

Har Life Group-träffar och outreach på stan sedan ett halvår tillbaka.

Release för söndagsgudstjänster på söndag den 10 mars kl. 15.00 på Friggagatan 3 A i Göteborg.

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Väktare sätts in efter prideuppståndelse

Sölvesborg. Väktare sätts in i Sölvesborgs kommunhus efter uppståndelsen kring kommunens stopp för användning av prideflaggan. Kommunchefen Lars Ericsson anser...