Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Lauren Daigle ställde in sin planerade konsert i Nashville under måndagskvällen och öppnade i stället lokalen för bön. (Bild från en musikgala 2022.) Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Sorg och chock bland kristna musiker efter Nashvilledåd

Kristna artister som bor i och omkring Nashville har reagerat med chock och stor sorg efter skjutningen på den lokala skolan. Däribland sångerskan Lauren Daigle som ställde in en konsert i staden och i stället öppnade lokalen för bön.

Nyheter · Publicerad 12:42, 28 mar 2023

Nashville är lite av huvudstaden för kristen musik och hemort för en lång rad artister, låtskrivare och producenter, och måndagens attack mot en kristen skola har kommit nära för många av dem.

”Det här är fruktansvärt. Våra barn? Mitt hjärta är krossat”, skriver artisten Toby Mac på sitt Instagramkonto.

En som bor i närheten av skolan är artisten Matthew West. På sitt Instagramkonto skriver han att hans hjärta gråter för alla föräldrar som förlorat ett barn i skjutningen och familjer som mist en älskad familjemedlem.

Artisten Jeremy Camp, som i en bok berättat om smärtan över att förlora sin livskamrat till följd av cancer, skriver på Instagram: ”Jag har verligen inga ord, mitt hjärta brister och jag ber desperat Jesus att trösta, hela och ställa sådant till rätta som fienden har stulit.”

Han uppmanar även alla att be för de drabbade familjerna.

Sångerskan Lauren Daigle skulle under måndagen haft en konsert i Nashville, men ställde in eventet efter skjutningen. I stället öppnade hon konsertlokalens dörrar för alla som ville komma och be tillsammans med andra invånare.

”Till de som befinner sig i Nashvilleområdet, om du behöver en säker plats att komma för att be, sörja och vara tillsammans med ditt samhälle, kom och var med oss. Dörrarna är öppna för alla”, inbjöd hon via sitt Instagramkonto.

Steven Curtis Chapman berättar på sin Instagram att han kände ett av offren i skjutningen, en kvinna som hjälpt honom och familjen efter att han förlorade ett av sina barn i en olycka för ett antal år sedan.

”Jag brottas fortfarande med verkligheten av det som hände i Nashville i dag. Sorg på sorg”, skriver han och visar en bild på kvinnan.

En annan som berörts djupt av det som hände är låtskrivaren Jason Ingram, som vid tidpunkten för skjutningen befann sig precis intill skolan i ett annat ärende.

”Vad som jag inte blir av med är synen av föräldrar som lämnar sina bilar och försöker spring till skolan. Gud förbarma dig, var med dessa familjer”, skriver han.

Producenten David Spencer berättar på sociala medier att hans barn och fru, som arbetar och går på skolan, är i säkerhet.

”Be be be”, uppmanar han.

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00