Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Två sophämtare i Louisiana räddade en flicka som kidnappats av en registrerad sexförbrytare. När de såg den efterlysta bilen blockerade de den och ringde polisen. (Sopbilen på bilden är från Kalifornien.) Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/TT

Sophämtare räddade barn från sexförbrytare – tackar Gud

”Jag räddade just den lilla flickans liv. Tack Gud.” Så sade den sophämtare i Louisiana, USA, som ringde polisen när han och en kollega såg en misstänkt bil på ett fält. Flickan i bilen hade kidnappats och kunde räddas tack vare insatsen.

Nyheter · Publicerad 14:41, 23 feb 2021

Dion Merrick var på väg mellan jobb med kollegan Brandon Antoine den 8 februari när han såg en bil som stannat till på ett fält i närheten.

– Någoting fick mig att titta till. Vad gör en bil på ett sånt fält? säger han i en video som han spelade in från platsen och lade ut på sin Facebooksida.

Dion Merrick tyckte att bilen såg ut som den som just efterlysts i samband med kidnappningen av en tioårig flicka från City of New Iberia.* Enligt efterlysningen hade flickan dagen innan förts bort av en registrerad sexförbrytare.

Enligt tv-kanalen KATC använde de två sophämtarna sin bil till att blockera vägen för den misstänkta bilen och ringde sedan larmcentralen.

I videon kan man se polisen föra bort mannen, medan en tydligt upprörd Dion Merrick tackar Gud om och om igen.

– Tack Gud, det säger jag. Han finns på riktigt. En massa mäniskor tror inte på honom, men det är dags att börja tro, säger Dion Merrick.

Två veckor efter insatsen förlänades de två männen ett pris av City of New Iberias kommun.

”Som ett erkännande för hjältemodiga insatser i samband med en Amber Alert”, står det på den glasplakett som Dion Merrick lagt upp en bild av på sin Facebooksida.

*Ambert Alert kallas det omfattande larm som går ut i media när ett barn kidnappats i USA.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40