Nyheter

Snart kan sötsaker bli nyttiga – med israelisk uppfinning

Nu kommer det goda nyheter för godisälskaren: ett nyttigt protein som är sötare än socker. Foto: Pixabay
Foto: MAJA SUSLIN / TT

Ett av världens stora hälsoproblem, överkonsumtionen av socker, kan nu komma att tacklas med en israelisk uppfinning. Biokemisten Ilan Samish har nämligen skapat ett sött protein som kan ersätta en stor del av sockret i livsmedel – utan att smaken förändras.

Publicerad Uppdaterad

Den israeliska nyhetssajten No Camels har besökt Ilan Samishs nystartsföretag Amai i staden Rehovot, söder om Tel Aviv, och konstaterar att det israeliska ”söta proteinet” kan komma att levereras till stora livsmedelsföretag i USA och Europa redan nästan år.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS