Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Slutsålt när kristna stjärnan gästar Stockholm i kväll

Den amerikanska kristna artisten Lauren Daigle har tagit en hel värld med storm och nått långt utanför kyrkans väggar med sin musik. I dag, lördag, besöker hon Sverige för första gången – för en konsert som snabbt sålde slut.

Nyheter · Publicerad 07:00, 2 nov 2019

Redan 2015 slog Lauren Daigle sig fram från ingenstans till att bli ett av den kristna musikgenrens största namn, tack vare en direkt succé med debutskivan ”How Can It Be”. Men det var förra året som hon slog igenom till en bredare publik tack vare en jättesuccé med låten ”You Say” – en låt hon beskrivit som en ständig påminnelse för henne själv om Guds sanning.

I en video som hon lade upp på Youtube strax efter releasen utvecklade hon sina tankar.

– Den här låten är för mig en påminnelse om identitet. Det är en påminnelse om att när jag är svag är han stark. Hur kommer det sig att det varje gång jag känner mig otillräcklig, alltid är stunder där jag känner att Gud kliver in och överglänser min otillräcklighet?

”You Say” har sedan releasen streamats över 160 miljoner gånger på Spotify och lika många gånger på Youtube. Den har sålt platinum i USA och har länge legat på topp tio på den amerikanska Billboardlistan. 

Lauren Daigles succé beskrivs ofta som ”crossover”, då hon nått ut både i den kristna genren och i den profana. Men hennes budskap om Gud är alltid glasklart – bland annat i form av covern ”Turn Your Eyes Upon Jesus” på senaste albumet.

När Lauren Daigle nu ger sig ut på sin första världsturné är Sverige och Stockholm ett av stoppen. I dag, den 2 november, ställer hon sig på Debaser Strands scen för en konsert som snabbt sålde slut när biljetterna släpptes.

– Vi är helt till oss över att få spendera de kommande veckorna i Europa, hälsade Lauren Daigle nyligen via sin Facebooksida där hon har över 1,1 miljoner följare,

Med sig i bagaget till Europaturnén har hon tre tunga vinster på Dove Awards-galan den 15 oktober, där hon vann årets låt med ”You Say”, årets album och årets artist.

Andens besökelsetid pågår i denna stund

Ledare Gud är både tre och en. Vi tror på en Gud, som uppenbarar sig i tre personer, Fadern, Sonen och... lördag 1/8 00:00

Minister vill införa vigseltvång

Vigseltvång. Jämställdhetsministern Åsa LIndhagen (MP) vill frånta alla de samfund vigselrätten som inte viger... måndag 3/8 20:00

Ideologi ännu tydligare på reducerat Pride

Ledare Nästan alla offentliga arrangemang denna vår och sommar ställs in. Stockholm Pride genomförs dock... torsdag 30/7 00:00

Pastor Roland Hellsten har fått flytta hem

Pastorn och bibelläraren Roland Hellsten har avlidit efter en tids sjukdom. Han arbetade som pastor... måndag 3/8 19:00

Polisprofil: ”Kan polisen ställa upp i marsch för livet?”

Pride. Ännu en gång har landets polismyndighet valt att delta i Pride. Tidigare polismannen Olavi... måndag 3/8 17:00

Varför visar sig inte Gud tydligare?

Mot väggen Varför visar sig inte Gud tydligare?/Bengt