Herre min Gud, många är undren du gjort och tankarna du tänkt för oss. Inget kan liknas vid dig.
Psaltaren 40:6

Världen idag

Slutsålt när kristna stjärnan gästar Stockholm i kväll

Den amerikanska kristna artisten Lauren Daigle har tagit en hel värld med storm och nått långt utanför kyrkans väggar med sin musik. I dag, lördag, besöker hon Sverige för första gången – för en konsert som snabbt sålde slut.

Nyheter · Publicerad 07:00, 2 nov 2019

Redan 2015 slog Lauren Daigle sig fram från ingenstans till att bli ett av den kristna musikgenrens största namn, tack vare en direkt succé med debutskivan ”How Can It Be”. Men det var förra året som hon slog igenom till en bredare publik tack vare en jättesuccé med låten ”You Say” – en låt hon beskrivit som en ständig påminnelse för henne själv om Guds sanning.

I en video som hon lade upp på Youtube strax efter releasen utvecklade hon sina tankar.

– Den här låten är för mig en påminnelse om identitet. Det är en påminnelse om att när jag är svag är han stark. Hur kommer det sig att det varje gång jag känner mig otillräcklig, alltid är stunder där jag känner att Gud kliver in och överglänser min otillräcklighet?

”You Say” har sedan releasen streamats över 160 miljoner gånger på Spotify och lika många gånger på Youtube. Den har sålt platinum i USA och har länge legat på topp tio på den amerikanska Billboardlistan. 

Lauren Daigles succé beskrivs ofta som ”crossover”, då hon nått ut både i den kristna genren och i den profana. Men hennes budskap om Gud är alltid glasklart – bland annat i form av covern ”Turn Your Eyes Upon Jesus” på senaste albumet.

När Lauren Daigle nu ger sig ut på sin första världsturné är Sverige och Stockholm ett av stoppen. I dag, den 2 november, ställer hon sig på Debaser Strands scen för en konsert som snabbt sålde slut när biljetterna släpptes.

– Vi är helt till oss över att få spendera de kommande veckorna i Europa, hälsade Lauren Daigle nyligen via sin Facebooksida där hon har över 1,1 miljoner följare,

Med sig i bagaget till Europaturnén har hon tre tunga vinster på Dove Awards-galan den 15 oktober, där hon vann årets låt med ”You Say”, årets album och årets artist.

En öppen debatt kritiskt för vår framtid

Ledare I veckan publicerades ett uppmärksammat öppet brev i tidningen Harper Magazine. Brevet är... lördag 11/7 00:00

Sverige behöver en kristen ”68-rörelse”

Ledare Har du känt dig frustrerad över att dina barn i skolbänken drillas i idéer och värden som strider... torsdag 9/7 00:00

Gammalt jättekors funnet i Pakistan

Historia. I juni upptäcktes ett stort marmorkors i bergen i norra Pakistan. Det kan vara mer än tusen år... lördag 11/7 16:51

Att vara sänd är att inte underskatta rollen som ”god granne”.

Inför söndag Mark 3:7–19 Just den här söndagen, den 12 juli, avslutar vi Hönökonferensen med en... fredag 10/7 12:00

Kan en kristen bära vapen?

Mot väggen Kan en kristen med gott samvete bära vapen i egenskap av polis eller militär och när så behövs även...

Hans Sundberg – min bakgrund

John Wimber och Vineyard i Sverige (del 2/10). På Fjellstedtska skolan blev Hans andedöpt och började lära känna Andens liv. Han låter vuxendöpa...