Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sara Skyttedal, Kristdemokraternas toppkandidat i det kommande EU-valet. Foto: Tomas Oneborg/TT/

Skyttedal om attacken från Centern: ”Genuint chockad”

Kristdemokraterna och Centerpartiet ligger i konflikt. Anklagelser från C om att KD ”tvekar i valet mellan liberala värderingar och diktaturfasoner” har fått KD-toppar att rasa. – Svartmålning och lögn, säger Sara Skyttedal (KD) till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 14:00, 11 maj 2019

Det började med en debattartikel i Aftonbladet från Europaparlamentarikern Fredrick Federley (C) där han skriver om högerpopulistiska krafter i Europa och nämner såväl antisemitism som att journalister mördas.

I samma text går han till attack mot KD:s förstanamn i EU-valet Sara Skyttedal och menar att Kristdemokraterna nu öppnar dörrar som tidigare varit stängda och att de tvekar mellan liberala värderingar och diktaturfasoner.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...