Nyheter

Skytte om Jesu återuppståndelse i svensk massmedia

– Jag kunde aldrig drömma om att jag skulle bli kristen förkunnare, säger Göran Skytte som i dag är framgångsrik journalist och välkänd i kyrkliga kretsar.

Det fanns en tid när Gud var död i svenska medier. Det var då, i bör- jan av 70-talet, som Göran Skytte påbörjade sin framgångsrika jour- nalistkarriär. Den nådde sin topp med ett eget tv-program med miljonpublik varje vecka. Under 90-talet återuppstod Gud i media menar Skytte, som vid samma tid började sin egen resa mot en tro.

– Jag hade inget val, det var självklart för mig, jag har sysslat med berättande hela livet, redan innan jag började skolan.
Det säger Göran Skytte om yrkesvalet. Att han skulle kommunicera via media växte fram som en självklarhet.
– Men jag kunde aldrig drömma om att jag skulle bli kristen förkunnare.
I dag är han välkänd i kyrkliga kretsar efter att bland annat ha skrivit böckerna Omvänd och tillsammans med prästen Bo Brander Ett år med Jesus, och dessutom ha rest runt i många försam- lingar och hållit föredrag. Men på 90-talet var han inte direkt känd som en kristen profil, han ledde då ett av Sveriges mest sedda tv-program, döpt efter honom själv. Göran Skytte hade rönt stora framgångar, vunnit Stora journalistpriset och gjort sig ett namn i spalterna och framför kameran. Men på insidan var det inte väl ställt.*
– I mitt yttre liv var allt bra i strålkastarljuset, men i mitt inre liv mådde jag inte bra, säger han.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS