Det är Herrens nåd att det inte är ute med oss, att det inte är slut med hans barmhärtighet. Den är ny varje morgon, stor är din trofasthet.
Klagovisorna 3:22-23

Världen idag

Skrev kristen sång om ofödda – fick besked att aborter ställts in

Flera mödrar, som hade tänkt göra abort, ska ha ändrat sig efter att ha hört Sean Feuchts nya låt ”Imago Dei”, som släpptes i somras. Enligt artisten själv har han fått ultraljudsbilder på fyra barn som räddats av sången.

Nyheter · Publicerad 10:00, 25 dec 2022

”Imago Dei” är latin för ”Guds avbild”, och i låten sjunger den amerikanske kristne sångaren Sean Feucht om hur Gud älskade honom redan innan han formades, och om hur han är ”underbart skapad”, som kung David uttrycker det i Bibelns Psalm 139.

Enligt artisten själv har nu låten lett till vad han kallar för sin ”musikhöjdpunkt” på hela året.

”I dag fick jag det fjärde meddelandet med en ultraljudsbild på ett barn som räddades på grund av låten ’Imago Dei’”, skriver han i ett inlägg på Instagram.

Han förtydligar att det handlar om ultraljudsbilder från mödrar som, efter att ha lyssnat på sången i fråga, ”vände om från sin bilfärd mot abortkliniken och aldrig återvände”.

Feucht menar samtidigt att bilderna han fått vittnar om hur Jesus kan använda enkla sånger för att rädda liv.

”Det är därför vi skriver, sjunger och spelar musik!” skriver han.

Då artisten, som han uttrycker det, ville behålla de skickade bilderna för sig själv, lade han i stället ut en bild på sin fru där hon ser ett ultraljud på deras numera fyraårige son Zion, då denne låg i magen.

Bildvalet tycks ha lurat en hel del av Feuchts följare på det socia­la mediet, vilket i sin tur lett till munterhet. I kommentarsfältet vittnar flera användare om att de först trodde att hans fru helt enkelt hade blivit gravid igen och att de väntade ytterligare ett barn.

I låten Imago Deis musikvideo, som publicerades på Sean Feuchts Youtube-sida den 15 juli, syns han tillsammans med sin hustru och deras fyra barn.

Franska styrkor lämnar Niger

Niger. Frankrike drar tillbaka sina styrkor från Niger. Även ambassadören kallas hem från landet, som... måndag 25/9 22:00

Lång process väntar för att laga avklippta E6:an: ”En pulsåder”

Olycka. Den avklippta E6:an är en ”pulsåder som gått av”, enligt Stenungsunds kommun. Att reparera vägen... måndag 25/9 19:00

Belgisk kvinna kvävdes med kudde under dödshjälp

Belgien. En belgisk kvinna som begärt dödshjälp kvävdes till döds med en kudde när den dödliga dosen... måndag 25/9 16:00