Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Skrev att abort är mord – utesluts ur KD

Den kristdemokratiske lokalpolitikern Joachim Gahm utesluts ur partiet. Bakgrunden ska bland annat vara uttalanden om abort och feminister.

Nyheter · Publicerad 16:54, 19 jun 2019

Att uttala sig kritiskt om abort är inte populärt om man är KD-politiker. S-märkta tidningen Aktuellt i Politiken skriver att Krist­demo­kraternas partistyrelse har beslutat att utesluta Joachim Gahm, som leder partiet i Danderyd, för en rad uttalanden som han har gjort i sociala medier. Han ska bland annat ha skrivit att ”alla aborter är mord” och kallat feminister för genusfascister och genusrasister.

– Joachim Gahm har vid upprepade tillfällen uttalat sig på ett sådant sätt att det skadar partiets anseende och varumärke, samt i diskussioner mot andra partikamrater upprepat uttryckt sig på ett oacceptabelt sätt, säger partisekreterare Peter Kullgren till tidningen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....