Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Skapandet och Skaparen stod i fokus på ny pingstkonferens

När pingströrelsens nya konferens ”Kreativ” hölls i Filadelfia i Stockholm i helgen hade den varit uppskjuten i mer än två år.

– Att gå i mål var helt fantastiskt, säger musikkonsulenten Samuel Hector.

Nyheter · Publicerad 15:00, 11 maj 2022

Samfundet har tidigare haft konferenser som riktat sig till församlingarnas sångare och musiker, men den nya konferensen vänder sig även till dem som arbetar kreativt på andra sätt, som till exempel med kommunikation och teknik.

– Människan har ju en unik förmåga att se det som inte finns – det är en avspegling av det Gud har lagt ner i oss. Ytterst sett skulle man kunna säga: Att skapa är att ära Skaparen, säger Samuel Hector, som är verksamhetsansvarig för kreativt arbete inom Pingst.

Kreativ var först planerad att hållas i mars 2020, men när coronapandemin gjorde sitt intåg fick konferensen skjutas upp. När den nu till sist kunde genomföras var det också med en särskild tacksamhet bland deltagarna, upplevde Hector.

– Man är tacksam över att återigen få mötas, [över] en plats där man får överlåta sig till sitt uppdrag och får redskap för att utvecklas, beskriver han.

Medan verksamhetsledaren beskriver gudsmötet som en gemensam ton för alla pingströrelsens konferenser, konstaterar han att helgens sammankomst var speciell genom att deltagarna kunde fördjupa sig i så många olika saker. Genom en kombination av predikningar och ett tiotal valbara seminarier erbjöds nämligen djupdykningar i allt från fototeknik till lovsångsteologi.

– Jag hoppas att det ska resultera i att det bubblar av mer kraft och kreativitet, och att församlingarna stärks – då ökar också möjligheten för människor att få tag på Jesus, menar Hector.

Konferensdeltagarna fick även vara med att bilda en masskör, när fyra nya lovsånger spelades in med både ljud och bild i helgen, sånger som planeras släppas nästa månad.

Datum för nästa års Kreativ-konferens är redan spikat till den 17–19 mars, 2023.

Jag hoppas att det ska resultera i att det bubblar av mer kraft och kreativitet och att församlingarna stärks.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Ett sörjande Israel fortsätter kämpa

Israelkrönika Och så måste Israel åter igen begrava 19- och 20-åringar. Tre soldater, med livslust och drömmar,... tisdag 6/6 00:00