Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Sju kristna brutalt mördade i Egypten

Sju kristna egyptier har hittades på måndagen brutalt mördade strax utanför Benghazi i Libyen.Beväpnade män rapporteras ha gått från dörr till dörr för att skjuta ner kristna.

Nyheter · Publicerad 11:50, 26 feb 2014

– De dödades genom skott i huvudet på avrättningsvis. Vi vet inte vilka som dödade dem, säger en polis till nyhetsbyrån Reuters.
Vittnen har beskrivit att de beväpnade männen gick från dörr till dörr och frågade om de som bor där är muslimer eller kristna, för att sedan släpa iväg de som angett att de var kristna.
Detta är den andra attacken av liknande slag under 2014. I januari hittades en brittisk man och en nya zeeländsk kvinna skjutna på en strand nära Tripoli.
Benghazi är känt för "avrättade, kidnappningar och bilbomber samt aktiva militanta aktivister", rapporterar Christian Post.

Världen idag
redaktionen@varldenidag.se

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier