Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Siewert Öholm är nu tillbaka som skribent i Världen idag. Han tror att tidningen kan bli en stark röst i samhällsfrågor. ”Jag vill bredda det offentliga samtalet om värderingar och tro”, säger han. Foto: Samuel Björk

Siewert Öholm åter på Världen idag

Stridbare medieprofilen Siewert Öholm är tillbaka på Världen idag. Med start i dag syns han på nytt i spalterna.

Nyheter · Publicerad 00:00, 8 maj 2013

Siewert Öholm lämnade Världen idag 2011, efter fyra år som medarbetare på tidningen, i samband med den turbulenta situation som rådde på tidningen då, med skakig ekonomi och förändringar i tidningens ledarskap. Men nu kommer han tillbaka.
– Det känns bra att återuppta samarbetet med Världen idag. Nu kommer det att ske som politisk kommentator och i en delvis reformerad tidning under Lukas Berggrens ledning. Jag anser att Världen idag har möjlighet att växa som en alternativ journalistisk röst i ett alltmer utslätat mediabrus, säger Siewert Öholm.

Varannan onsdag kommer han att skriva en kommentar i tidningen, kring ett aktuellt ämne, och han kommer även att blogga och delta i olika debattforum. Siewert Öholm vill bidra med att föra in kristna värderingar i de aktuella frågorna i samhällsdebatten.
– Jag vill bredda det offentliga samtalet om värderingar och tro. Det finns en religionsskräck i Sverige som gör att frågor som emanerar i en kristen livssyn gärna kommer bort, menar han.
Siewert Öholm hoppas kunna medverka till att Världen idag blir en starkare röst, som kan väcka samtal och reflektioner i många olika frågor.
– Det kan handla om allt från att ifrågasätta det materialistiska samhället till frågor om människovärde, vapenexport, vad som händer i Mellanöstern och mycket annat.

Som bloggare vill Siewert Öholm komma med snabba kommentarer till aktuella händelser och utspel.
– Bloggen ska vara en snabbventil för den reaktion man får direkt. De djupare analyserna kommer sedan i papperstidningen.
Siewert Öholm är en aktiv debattör och kommer också att vara en röst för Världen idag i olika debattsammanhang, som till exempel på sajten Newsmill.

Chefredaktör Lukas Berggren tror att Siewert Öholms medverkan kommer att stärka tidningens roll i det politiska samtalet.
­– Siewert har en förmåga att analysera den politiska debatten och att kunna provocera lite lagom, och ibland ännu mer. Men han har också en ideologisk kompass som jag känner mig trygg med, och jag tror att han kan sätta de frågor som är angelägna för våra läsare på dagordningen, säger Lukas Berggren.

David Högfeldt
david.hogfeldt@varldenidag.se

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Regeringen ska växla upp i kampen mot våld mot kvinnor

Kvinnovåld. Regeringen vill växla upp arbetet med mäns våld mot kvinnor. Utökat kontaktförbud och... lördag 26/11 10:14