Nyheter

Shekarabi nobbar frågor om Sifo och föräldraledighet

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) vill inte kommentera varför hans parti driver på för ytterligare kvotering av föräldraförsäkringen när majoriteten av de egna väljarna är av en annan åsikt. Foto: Martina Holmberg / TT
Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S). Foto: Maja Suslin/TT
Hans Eklind (KD). Foto: Riksdagen
Julia Kronlid (SD). Foto: Riksdagen

Statsrådet Ardalan Shekarabi (S) vill inte svara på frågor om varför hans parti, mot sina egna väljares vilja, driver på för kvotering av föräldradagar. Kristdemokraterna samt Sverigedemokraterna pekar däremot på att Sifos undersökning, där 71 procent av de tillfrågade uppger sig vara emot kvotering, visar vad svenska folket vill.– Vi kommer säga nej till försök att kvotera föräldraförsäkringen, säger Hans Eklind (KD) till Världen idag.

Publicerad Uppdaterad

En Sifo-undersökning, som Världen idag publicerade i förra veckan, visar att cirka 65 procent av de socialdemokratiska väljarna är emot att staten ska bestämma hur föräldrar fördelar föräldraledigheten. Världen idag har kontaktat socialförsäkringsministern för att fråga om varför partiet driver en politik som deras egna väljare, enligt Sifo, är motståndare till. Ardalan Shekarabi har, via pressekreterare, tackat nej till att besvara frågorna från Världen idag.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS