Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Sexuellt våld lyfts fram under årets Pride

Sexuellt våld är i fokus i en mängd programpunkter under årets pridefestival. Besökaren kan exempelvis få prova på att använda piskor, nålar och rep samt lära sig mer om det som kallas för BDSM. Under prideveckan förekommer det även punkter där människor beter sig som hästar och information om ”chemsex”, det vill säga sex med droger inblandat.

Nyheter · Publicerad 08:00, 2 aug 2022

”Har du tänkt att det borde finnas mer i livet, att du saknar något?” Så inleds beskrivningen till en av programpunkterna under årets Stockholm Pride som äger rum den här veckan. Det är dock inte något djupt filosofiskt eller själsligt som föreläsningen handlar om, utan BDSM.

BDSM står för bondage, discipline sadism och masochism och innebär att olika former av våld används i samband med sex.

”Vi går igenom grunderna i BDSM och gör en lättare dykning i vad BDSM är och inte är”, står det i programbeskrivningen.

”En bra grund är alltid bra att ha och även att förnya.”

Föreläsningen, som arrangeras av Stockholm Pride, är långt ifrån det enda inslaget under årets pridevecka som handlar om sex med våldsinslag.

På flera programpunkter kan besökarna få lära sig hur man kan använda piskor – exempelvis i aktiviteten ”prova på smisk” eller i en föreläsning om flersvansade piskor. På andra evenemang kan besökarna få prova på att bli bunden med rep eller lära sig hur man kan använda nålar i samband med sex.

”Denna workshop kommer alltså innehålla nålar och eventuellt blod”, står det i beskrivningen.

”Rep finns att låna och att köpa i samband med workshopen”, står det om ett annat.

Alla dessa programpunkter arrangeras av Stockholm Pride och inslagen med piskor och rep kategoriseras som ”friluftsaktivitet/sport”.

Stockholm Pride arrangerar även uppträdanden där besökaren kan få se andra utöva inslag med rep och piskor samt ett seminarium som kallas ”prova på lydnad”.

Världen idag har tidigare år berättat att det funnits en bejakande syn på droger och prostitution under pridefestivalen. I år verkar det inte finnas någon programpunkt som lyfter fram prostitution, men däremot finns det en programpunkt som handlar om droger. Det gäller en föreläsning om erfarenheter från chemsexmottagningen/sexperternas samtalsmottagning, som är en mottagning utanför vården som ”utan pekpinnar” erbjuder samtalsstöd till personer med erfarenhet av, eller funderingar kring, sex och droger.

Föreläsningen verkar alltså inte uppmana till droganvändning, men i beskrivningen av programpunkten finns det en länk till sexperternas hemsida, och där beskrivs droger som något naturligt.

”Var extra försiktig om du blir bjuden eller provar något för första gången”, står det bland annat.

I övrigt innehåller årets pridefestival en mängd inslag som det inte lämpar sig att beskriva i den här tidningen. Vi kan dock nämna att det finns en programpunkt där människor som klätt ut sig till hästar har någon slags uppvisning samt en programpunkt där man spelar kubb med sexleksaker som ser ut som könsorgan.

På festivalområdet finns även aktiviteter som riktar sig till barn, som hoppborgar, spel och en mekanisk enhörning som kan ridas av både barn och vuxna.

Världen idag har sökt Stockholm Pride för att höra hur de ser på risken att människor blir skadade – eller rent av utsatta för brott – ifall man praktiserar det som lärs ut på deras prideevent, men har i skrivande stund inte fått svar.

Sverige ska införa fängelser för ungdomar

Brott. Regeringen går vidare med att inrätta ungdomsfängelser. Kriminalvården får nu i uppdrag att påbörja... fredag 29/9 19:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Kyrkor i Fruängen och Storvreta öppnar upp efter våldsvågen

Krisstöd. Efter att en person skjutits till döds utomhus vid Mälarhöjdens IP ordnas nu krisstöd på flera sätt... fredag 29/9 15:00

Möta lejonen – bättre alternativ än att sluta be

”Det är gripande, uppmuntrande och förkrossande att läsa om hur heliga gudsmän och gudskvinnor förr... fredag 29/9 14:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00