Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Sebastian Stakset skänker sin skiva till intagna i fängelser

Sebastian Staksets nya album finns nu också som cd-skiva. Men inte för att säljas, utan för att skänkas till intagna i landets fängelser.

– Jag tror att den här skivan ska kunna nå deras hjärtan och bara ge dem lite tröst i den situationen som de är i, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 18:00, 24 nov 2022

I början av november släppte den kristna artisten Sebastian Stakset sin nya skiva, Medan vi faller, vars låtar redan spelats över sju miljoner gånger på Spotify. Nu har albumet även tryckts upp i fysiska cd-skivor, men dock inte för att säljas.

– Vi kommer ge den här skivan gratis till alla grabbar och tjejer som sitter inlåsta i fängelse, säger Sebastian Stakset i ett inlägg på sina sociala medier.

För Världen idag utvecklar han tankarna bakom satsningen.

– Vi tog detta initiativ för att jag vet hur det känns att sitta i fängelse och hur glad man blir när någon därute tänker på en, säger han, och fortsätter:

– Jag tror att den här skivan ska kunna nå deras hjärtan och bara ge dem lite tröst i den situationen som de är i.

Sebastian Stakset refererar också till Johannesevangeliets rader, ”Jag satt i fängelse och ni kom och besökte mig” som en av anledningarna till att de nu delar ut skivan gratis.

– Det är Guds godhet som får människor till omvändelse. Om någon tänker på en och visar godhet, då aktiveras det goda som man har i sig, säger han.

Responsen på initiativet var stor. Redan en timme efter att han gått ut med satsningen på sociala medier under måndagen, där han uppmanar människor att skicka den intagnas namn och anstalt i ett mejl, hade 215 brev kommit in i mejlkorgen.

Vid lunchtid på tisdagen hade han fått in över 500 mejl.

Sebastian Stakset vet dock inte hur många skivor det kommer delas ut i slutändan.

– Jag tror att det blir ett antal hundra.

Skivutdelningen är bara en av satsningarna som Sebastian Stakset i år gör genom sin organisation Heart of Evangelism, berättar han.

– Vi kommer också i samband med det här skicka julklappar till alla SIS-hem i Sverige, så de kommer få en julklapp. Det är fjärde året i rad som vi gör det. Så det är en kombination av dessa två saker som vi gör.

Vi tog detta initiativ för att jag vet hur det känns att sitta i fängelse och hur glad man blir när någon därute tänker på en.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10