Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Sebastian Stakset skänker sin skiva till intagna i fängelser

Sebastian Staksets nya album finns nu också som cd-skiva. Men inte för att säljas, utan för att skänkas till intagna i landets fängelser.

– Jag tror att den här skivan ska kunna nå deras hjärtan och bara ge dem lite tröst i den situationen som de är i, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 18:00, 24 nov 2022

I början av november släppte den kristna artisten Sebastian Stakset sin nya skiva, Medan vi faller, vars låtar redan spelats över sju miljoner gånger på Spotify. Nu har albumet även tryckts upp i fysiska cd-skivor, men dock inte för att säljas.

– Vi kommer ge den här skivan gratis till alla grabbar och tjejer som sitter inlåsta i fängelse, säger Sebastian Stakset i ett inlägg på sina sociala medier.

För Världen idag utvecklar han tankarna bakom satsningen.

– Vi tog detta initiativ för att jag vet hur det känns att sitta i fängelse och hur glad man blir när någon därute tänker på en, säger han, och fortsätter:

– Jag tror att den här skivan ska kunna nå deras hjärtan och bara ge dem lite tröst i den situationen som de är i.

Sebastian Stakset refererar också till Johannesevangeliets rader, ”Jag satt i fängelse och ni kom och besökte mig” som en av anledningarna till att de nu delar ut skivan gratis.

– Det är Guds godhet som får människor till omvändelse. Om någon tänker på en och visar godhet, då aktiveras det goda som man har i sig, säger han.

Responsen på initiativet var stor. Redan en timme efter att han gått ut med satsningen på sociala medier under måndagen, där han uppmanar människor att skicka den intagnas namn och anstalt i ett mejl, hade 215 brev kommit in i mejlkorgen.

Vid lunchtid på tisdagen hade han fått in över 500 mejl.

Sebastian Stakset vet dock inte hur många skivor det kommer delas ut i slutändan.

– Jag tror att det blir ett antal hundra.

Skivutdelningen är bara en av satsningarna som Sebastian Stakset i år gör genom sin organisation Heart of Evangelism, berättar han.

– Vi kommer också i samband med det här skicka julklappar till alla SIS-hem i Sverige, så de kommer få en julklapp. Det är fjärde året i rad som vi gör det. Så det är en kombination av dessa två saker som vi gör.

Vi tog detta initiativ för att jag vet hur det känns att sitta i fängelse och hur glad man blir när någon därute tänker på en.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Tre skäl till Kinas hårda covidregler

Covid. Som en annan planet. Så beskriver kineser fotbolls-VM som pågår i Qatar och som visas på statliga... måndag 28/11 12:50

Dubblad ISK-skatt – trots löfte från regeringen

Budget. Skatten på ISK-sparande blir dubbelt så hög nästa år på grund av att statslåneräntan höjs.... måndag 28/11 10:00