Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.
Job 19:25

Världen idag

Gamla ”Gästis” i Östervåla är nu i Heart of Evangelisms ägo. Där ska Sebastian Stakset och hans medarbetare öppna ett hem för unga kvinnor med missbruksproblem.

Sebastian Stakset öppnar socialt center i Östervåla

Ett hem med omsorg och stöd till unga tjejer som vill leva ett drogfritt liv. Det är målet när Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism snart öppnar ”Barmhärtighetens hus” i Östervåla.

– Nöden och behoven är stora. Jag har kontakt med väldigt många som har en längtan efter att få ett helt liv och ett helt hjärta, säger Stakset till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 16:50, 20 okt 2020

Organisationen Heart of Evangelism har nyligen blivit ägare till det gamla gästgiveriet i uppländska Östervåla. Planen är att starta Barmhärtighetens hus, ett hem med omsorg och stöd till unga tjejer som vill leva ett drogfritt liv.

– Nöden och behoven är stora. Jag har kontakt med väldigt många som har en längtan efter att få ett helt liv och ett helt hjärta, säger Sebastian Stakset.

Tankarna på ett hem för unga kvinnor har funnits länge och köpet av fastigheten är en dröm som har gått i uppfyllelse för honom och hans medarbetare. De har sett att många behandlingshem för kvinnor har lagts ner och de har letat efter ett lämpligt hus i ungefär ett år.

– Nu kände vi att det blev helt rätt. Gästis är hjärtat i Östervåla. Det är en jättekänd plats som alla Östervålabor känner till. Det har även varit HVB-hem under en period.

Det finns tre byggnader och ett garage på fastigheten. Där finns 12 rum för boende och flera större utrymmen, där tanken är att man ska servera måltider, bedriva undervisning med mera.

En kristen familj som ska hjälpa till med fastighetsunderhåll har redan flyttat in i ett av husen.

– Det här startar inte som ett behandlingshem. Vi siktar in oss på det, men vi väntar inte på certifiering innan vi öppnar under nästa år, säger Stakset.

Verksamheten kommer att bedrivas ideellt på kristen grund, med kompetent personal, i samarbete med flera olika kyrkor och med stöd av givare och företagspartner.

– Vi vill samarbeta med bygden och med församlingarna på plats. Vi har fått stöd från alla tre och det är viktigt att de är med.

Heart of Evangelism har även tankar på att starta flera hem i Sverige, eventuellt i samband med second hand-butiker eller caféer.

”Om hjärtat blivit krossat av åratal av mörker så räcker ofta inte viljestyrkan att förändras särskilt långt. Det är en livslång process att bli hel. Många destruktiva tankebyggnader behöver rivas. Och mycket gammalt skräp behöver kastas ut. Ett miljöombyte är många gånger fundamentalt och livsviktigt. Liksom att lära sig att förlåta och älska sig själv. Därför tror vi att Barmhärtighetens Hus ska fungera som ett hem inbäddat av Guds kärlek, nåd och hopp”, skriver Stakset i ett inlägg på Facebook.

”Det finns inga hopplösa fall. Det finns hopp.”

Jag har kontakt med väldigt många som har en längtan efter att få ett helt liv och ett helt hjärta.

Mer förskola kan inte lösa språkproblemen

Ledare Det finns i Sverige cirka 520 000 barn i förskoleåldern, alltså mellan 1 och 5 år. Av dessa är alla... lördag 5/12 00:00

Regeringskris nära i Israel – ytterligare ett val kan vänta

Tvist. Framtiden ser alltmer oviss ut för Israels bräckliga regeringsbygge. Premiärminister Benjamin... lördag 5/12 07:00

Låt judar och araber få samarbeta!

Israelkrönika Han heter Mansour Abbas och sitter i Knesset, det israeliska parlamentet, för det arabiska partiet...