Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Paula Bieler (SD) lämnar riksdagen. Ett av skälen hon anger är Sverigedemokraternas nya, mer liberala abortpolitik. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

SD-topp lämnar efter abortändringen

Sverigedemokraternas migrationspolitiska talesperson Paula Bieler lämnar riksdagen. Utlösande orsak uppges vara att riksdagen avslagit hennes ledighetsansökan för en bröllopsresa. Hon betonar också att hon motsatt sig SD:s nya abortpolitik och svängning om samvetsfrihet.

Nyheter · Publicerad 20:00, 12 feb 2020

– Jag tycker inte heller att man ska ta ledigt i tid och otid, men jag tycker att det finns vissa tidpunkter, vissa särskilda milstolpar i livet, som är speciella, att gifta sig är en sådan, säger hon till Ekot.

Bieler tycker att riksdagen behöver se över sina regler så att det går att ha ett liv utanför riksdagshuset.

– Det är en viktig principiell diskussion att ta. Ska vi vara knapptryckare, på plats i riksdagen hela tiden, försaka våra privatliv, försaka våra familjer? säger hon till Ekot.

I ett pressmeddelande uppger Bieler att den avslagna ledighetsbegäran i kombination med vissa förändringar i partiet har gjort att hon landat i att det bästa för både henne och partiet är att lämna platsen i riksdagen.

Som exempel på förändring i partiet nämner Bieler abortfrågan. SD slopade förra året kravet på att sänka tidsgränsen för fri abort och övergav också kravet på lagstadgad samvetsfrihet.

Paula Bieler har varit ett av partiets mest synliga ansikten utåt. På tisdagen meddelade hon partiet att hon avser att lämna in en begäran om att få bli entledigad från riksdagen den sista februari. Bieler tänker nu ägna mer tid åt ”livet hemmavid” och åt att avsluta sina studier. Redan i höstas lämnade hon sin post i SD:s partistyrelse.

Bieler ersätts som SD-ledamot av Monica Lövgren.

Sommarsoffan live-intervjuar OM:s grundare

På måndag kan svenskar ställa frågor till missionsorganisationen OM:s grundare, evangelisten George... lördag 4/7 18:00

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Ungkrönika Ungkrönika. Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en... lördag 4/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda