Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Rebecka Fallenkvist är i blåsväder för andra gången. Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

SD-profil tas ur tjänst – skrev sexualiserande om Anne Frank

Rebecka Fallenkvist, frontfigur för SD:s tv-satsning Riks och nyligen invald ledamot i Stockholms regionfullmäktige, har tagits ur tjänst efter ett uttalande på sociala medier om Anne Frank.

Nyheter · Publicerad 19:00, 17 okt 2022

I ett händelseinlägg på Instagram, som senare raderats, kallade Fallenkvist Anne Frank, som dog i koncentrationsläger under andra världskriget, för ”sedeslös” och ”kåtheten själv”.

Publiceringen har väckt starka reaktioner från bland annat Judiska centralrådet.

”Fallenkvist uttrycker en anmärkningsvärd respektlöshet för Anne Frank som Förintelseoffer, skriver rådet i ett uttalande.

SD tar nu Fallengren ur tjänst medan internutredning pågår.

”Vi ser allvarligt på Rebeckas okänsliga och olämpliga jargong på sociala medier och kommer att inleda en intern process tillsammans med vår HR-avdelning”, skriver SD:s presschef Oskar Cavalli-Björkman i ett skriftligt uttalande till TT.

Detta gäller anställningen för Riks, enligt presschefen. Fallenkvist är även förtroendevald som ledamot i regionfullmäktige i Stockholm.

Fallenkvist bemöter kritiken genom ett sms till Dagens Nyheter:

”Min story syftade till det goda och mänskliga hos Anne – inte att förminska ondskan som hon utsattes för. Några valde att misstolka min story, varför jag tog ner den, jag vill inte att någon tar illa upp i onödan”, skriver hon.

Fallenkvist har tidigare kritiserats för att ha ropat ”helg seger” under en intervju vid SD:s valvaka med den SD-vänliga sajten Samnytt. Uttrycket har kritiserats för att antyda till det nazistiska slagordet ”Hell seger”.

”Alla tiders sånger” från Nashville sänds på TBN Nordic

Tv. Nu sänds hela programserien ”Alla tiders sånger” på den kristna tv-kanalen TBN Nordic, i åtta... söndag 24/9 11:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10