Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

SD krävde svar om förföljda kristna

Hur vill ministern gå till väga för att skydda kristna i Nigeria, nordöstra Irak och inom OSSE-länderna? Den frågan från olika Sverigedemokrater har utrikesminister Ann Linde nu besvarat.

Nyheter · Publicerad 11:10, 25 jul 2020

Markus Wiechel (SD) frågade om ministern tänker agera för att stödja minoriteterna på Nineveslätten i Irak. Hon svarade att Sverige ”har ett brett och långsiktigt engagemang i Irak för att stödja framväxten av ett demokratiskt, fredligt och inkluderande samhälle”. Utrikesministern tillade att hon senast vid sitt möte med Iraks utrikesminister i juni lyfte fram ”vikten av att minska etniska och religiösa minoriteters utsatthet”.

I sitt svar till Björn Söder (SD), som varnade för att de kristna i Nigeria enligt en brittisk rapport hotas av folkmord, påpekade Ann Linde att det ”finns en lång historik av spänningar mellan olika grupper i alla delar av landet, som ofta ges en religiös prägel”. Hon tillade att Sverige bidragit med över 720 miljoner kronor för humanitära insatser i den konfliktdrabbade nordöstra delen av Nigeria.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Sofia Camnerin blir ny generalsekreterare för SKR

Sveriges kristna råd. Styrelsen för Sveriges kristna råd har utsett Sofia Camnerin till ny generalsekreterare för... måndag 18/1 22:00

Inget kommer att hända om inte vi är törstiga.

Inför söndag Joh 2:1–11 Evangelietexten den här helgen är från bröllopet i Kana. Jesus, helt utan åthävor och... torsdag 14/1 00:20

Joggande judinna mördad – ett offer för tystnadskultur

Israelkommentar Den 20 december 2020 är israeliska sexbarnsmamman Esther Horgan ute på sin vanliga joggingrunda....