Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sävsjös kyrkor gav fest till kommunens barn

Alla frikyrkor i Sävsjö stod enade då de i helgen bjöd in till barnkonferens. 105 barn från kommunen kom till Vrigstad pingstkyrka för att sjunga, dansa, se på drama och äta godsaker. – Många väntar redan på nästa barnkonferens, säger barnpastorn Pernilla Johansson.

Nyheter · Publicerad 11:10, 6 mar 2019

”Vem kan vara mot oss om Gud är på vår sida” var temat på den barnkonferensen ”Fri och modig” som frikyrkorna i Sävsjö kommun anordnade i helgen. Till konferensen, som arrangeras för tredje gången, kom omkring 105 barn med olika bakgrunder.

– Visionen var att göra en riktig fest för barnen där de kan växa i sin tro, säger Pernilla Johansson, barnpastor i Höglandskyrkan.

På programmet stod bland annat dans, sång, drama, workshops, god mat, fredagsmys och konfettiregn. Det kom också gäster som berättade om vad Gud gjort i deras liv.

Enligt Pernilla Johansson var konferensen omåttligt populär hos barnen.

– Många väntar redan på nästa barnkonferens, säger hon.

Ett annat mål med konferensen var att ena kyrkorna så att barnen kunde se att det är många som delar tron.

Att samtliga åtta–nio frikyrkor i kommunen enades tror Pernilla Johansson är viktigt.

– På så vis får barnen se att det inte finns några gränser mellan olika orter och olika församlingar, säger hon.

En annan fördel med att enas är, enligt Johansson, att många olika gåvor och talanger kommer till användning.

– Det känns som om det var ett maxat teamwork.

Totalt var det omkring 60 vuxna som var med och hjälpte till under konferensen, som pågick på fredagskvällen och lördag dag.

Vad tror du att konferensen betyder för barnen?

– Jag hoppas att budskapet om att Gud är för oss nådde fram. Förstår man det kan man vara trygg, fri och modig i sin vardag, säger Pernilla Johansson.

Många väntar redan på nästa barnkonferens.

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Väktare sätts in efter prideuppståndelse

Sölvesborg. Väktare sätts in i Sölvesborgs kommunhus efter uppståndelsen kring kommunens stopp för användning av prideflaggan. Kommunchefen Lars Ericsson anser...