Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Satanister i USA ska öppna klinik för ”rituella” aborter

En sataniströrelse i USA uppger att de ska öppna en abortklinik. Detta som en motreaktion på de nya lagar som har till syfte att skydda ofödda foster. Rörelsen hävdar att abort kan ses som en religiös ritual och att den därmed bör räknas som en del av religionsfriheten.

Nyheter · Publicerad 10:00, 8 feb 2023

En amerikansk sataniströrelse, The Satanic Temple, ska öppna en abortklinik i abortliberala delstaten New Mexico i syfte att utmana den mer restriktiva abortlagstiftning som många delstater praktiserar i kölvattnet av upphävandet av Roe mot Wade, som fungerade som en nationell abortlagstiftning.

Klinikens namn, The Samuel Alito's Mom's Satanic Abortion Clinic, ses som ett öppen hån av Högsta domstolens domare Samuel Alito som medverkade i avvecklingen av Roe mot Wade, uppger Fox News.

Satanisterna hävdar att abort som ritual kan jämföras med kristnas nattvard eller dop och därmed bör lyda under lagstadgad religionsfrihet. Abortkliniken ska, fram till graviditetsvecka 11, erbjuda samtal och undersökning utförd av behörig medicinsk personal. Aborten ska sedan utföras genom att den gravida kvinnan får abortpiller hemsänt i ett ”diskret paket”, mot en kostnad på ungefär 90 dollar. Verksamheten inrymmer även en så kallad aborttelefon dit människor kan ringa dygnet runt, rapporterar Life News.

Elisa Martinez, grundare av prolife-organisationen New Mexico Alliance for Life, anser att inrättandet av en satanistisk abortklinik visar att det finns onda intentioner bakom vurmandet för abort.

– Deras vilja att avsluta oskyldiga människoliv som ett rituellt offer visar hur offentliga tjänstemän i New Mexico, i samröre med denna ondska, gjort delstaten till en skattefinansierad aborthuvudstad för sydvästra USA, säger Martinez till Life News.

The Satanic Temple har väckt upprördhet över hela USA genom att exempelvis starta ”efter skolan-klubbar” för grundskoleelever samt visa upp en docka föreställande en satanisk gudagestalt som protest mot kristna symboler i offentligheten, rapporterar Catholic News Agency. De har även propagerat för att en satanistisk staty skulle ställas upp utanför delstatsregeringens högsäte i Arkansas.

Rörelsen är ett registrerat trossamfund men säger sig varken tro på Satan eller Gud, utan uppger att de har en sekulär humanistisk åskådning.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00