Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Säpo går på offensiven mot svensk islamism

Ytterligare en imam har frihetsberövats av Migrationsverket. Sammanlagt har fyra tongivande muslimska män på kort tid tagits i förvar. Terrorforskaren Magnus Ranstorp tror att Säpo har bytt strategi. – Extremistmiljöerna i Sverige har vuxit från cirka 200 till 2 000 personer, säger han.

Nyheter · Publicerad 18:00, 11 maj 2019

Det senaste fallet är en man som i tisdags låstes in av Migrationsverket. Han är verksam som imamvid en moské i Västerås och beskrivs som förespråkare av salafism, en hårdför och bokstavstrogen tolkning av islam.

Tre andra män har de senaste veckorna satts i Migrationsverkets förvar. Två av dem är ledare inom muslimska lokalsamhällen och en av dem, imamen Abu Raad i Gävle, uppges förespråka den antidemokratiska saudiska riktning inom islam som kallas wahabism.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...