HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Sånger från SAU:s barnkörläger på ny samlingsskiva

Tjugo låtar som skrivits av Frida Elmgren och som använts under SAU:s barnkörläger har nu samlats på en ny skiva, med titeln Han har kontroll.

Nyheter · Publicerad 18:30, 12 apr 2019

I över tjugo års tid har Frida Elmgren från Jönköping skrivit barnmusik, bland annat till Svenska Alliansmissionens ungdoms (SAU) barnkörläger, och hon håller bland annat barnkörhelger i olika församlingar tillsammans med pianisten Maria Säll.

Redan 2006 gav hon ut skivan Rock for the King med låtar hon skrivit till barnkörlägret, och nu har den fått en uppföljare med ytterligare 20 låtar, skrivna från 2006 fram tills i dag. Till skivan finns även ett nothäfte med alla sångerna.

– Jag har en längtan efter att få sprida mitt material och har inte kunnat lämna tanken på en ny skiva. Så nu bestämde jag mig för att gå ner lite i tjänst för att släppa skivan, berättar hon.

Låtarna har sjungits in av Mimmi, Tilda och Ida Ylenfors med arrangemang av Sören Ylenfors, och riktar sig främst till barn mellan sju och tolv år. Med texterna försöker hon förmedla den enkla och självklara tron, förklarar hon.

– Jag har en enkel och lite naiv tro på en kärleksfull Gud som jag känner att jag kan förmedla på ett barns vis. Det är ett väldigt Jesuscentrerat budskap om människors lika värde, om att man duger som man är och att man ska förlåta och älska varandra, säger hon.

Med skivan hoppas Frida Elmgren kunna visa bilden av en kärleksfull Gud som är tillgänglig för alla – oavsett vad man har med sig i bagaget.

– Det kan kännas som ett så enormt steg att kalla sig frälst eller kristen. Man tror att det måste vara så märkvärdigt och annorlunda, när det egentligen bara handlar om att bekänna sin tro och ha en liten tro. Som ett senapskorn som kan växa med livets gång, menar hon.

Ny barnskiva

Titel: Han har kontroll

Innehåll: 20 sånger

Kompositör: Frida Elmgren

Arrangemang och instrument: Sören Ylenfors

Sång: Mimmi, Tilda och Ida Ylenfors

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...