Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Sånger från SAU:s barnkörläger på ny samlingsskiva

Tjugo låtar som skrivits av Frida Elmgren och som använts under SAU:s barnkörläger har nu samlats på en ny skiva, med titeln Han har kontroll.

Nyheter · Publicerad 18:30, 12 apr 2019

I över tjugo års tid har Frida Elmgren från Jönköping skrivit barnmusik, bland annat till Svenska Alliansmissionens ungdoms (SAU) barnkörläger, och hon håller bland annat barnkörhelger i olika församlingar tillsammans med pianisten Maria Säll.

Redan 2006 gav hon ut skivan Rock for the King med låtar hon skrivit till barnkörlägret, och nu har den fått en uppföljare med ytterligare 20 låtar, skrivna från 2006 fram tills i dag. Till skivan finns även ett nothäfte med alla sångerna.

– Jag har en längtan efter att få sprida mitt material och har inte kunnat lämna tanken på en ny skiva. Så nu bestämde jag mig för att gå ner lite i tjänst för att släppa skivan, berättar hon.

Låtarna har sjungits in av Mimmi, Tilda och Ida Ylenfors med arrangemang av Sören Ylenfors, och riktar sig främst till barn mellan sju och tolv år. Med texterna försöker hon förmedla den enkla och självklara tron, förklarar hon.

– Jag har en enkel och lite naiv tro på en kärleksfull Gud som jag känner att jag kan förmedla på ett barns vis. Det är ett väldigt Jesuscentrerat budskap om människors lika värde, om att man duger som man är och att man ska förlåta och älska varandra, säger hon.

Med skivan hoppas Frida Elmgren kunna visa bilden av en kärleksfull Gud som är tillgänglig för alla – oavsett vad man har med sig i bagaget.

– Det kan kännas som ett så enormt steg att kalla sig frälst eller kristen. Man tror att det måste vara så märkvärdigt och annorlunda, när det egentligen bara handlar om att bekänna sin tro och ha en liten tro. Som ett senapskorn som kan växa med livets gång, menar hon.

Ny barnskiva

Titel: Han har kontroll

Innehåll: 20 sånger

Kompositör: Frida Elmgren

Arrangemang och instrument: Sören Ylenfors

Sång: Mimmi, Tilda och Ida Ylenfors

Borde EFK byta identitetsmarkör?

Ledare Evangelikal kontra evangelisk Begreppet evangelikal har diskuterats på Evangeliska frikyrkans Torpkonferens. Tidningen Dagen har på ledarplats utmanat EFK att överge beteckningen...

Brandmän räddade ekorre i brunnslock

Tyskland. Räddningstjänst, polis och personal från en veterinärklinik slog sina kloka huvuden ihop för att få loss en ekorre som fastnat med huvudet i ett...

Känslig fråga om ungdomar borde bidra till hushållet

Grattis till jobbet, men nu vill vi ha några kronor i bidrag till hushållet. Är det okej att ställa ett sådant krav på ett sommarjobbande barn? Svårt...