Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Samfundens konvertitkartläggning snart i mål

Hundratals ärenden har nu sammanställts i frikyrkornas kartläggning av asylärenden som rör afghanska konvertiter. Den vetenskapliga rapporten, som ska ge svar på hur Migrationsverket hanterar konvertiter i asylprocessen, beräknas vara klar den 20 mars.

Nyheter · Publicerad 17:00, 10 mar 2019

Det var i november förra året som Maria Gustin Bergström tog initiativ till kartläggningen av negativa och positiva asylbeslut kopplade till konversion, via Pingst integrationsråd. Sedan dess har även Evangeliska frikyrkan, Equmeniakyrkan, Sven­ska alliansmissionen och Adven­tist­samfundet anslutit sig.

Som Världen idag tidigare har berättat, var den avgörande händelsen när en medlem i Pingst Jönköping tog sitt liv efter att ha fått sitt tredje avslag.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...