Nyheter

Sahlbergs hjälper föräldralösa barn

Carl-Erik Sahlberg och hustrun Overa i Tanzania tillsammans med några av de barn som fått hjälp genom deras arbete.

Nytt och spännande, men samtidigt en saknad efter vänner, arbetskamrater och S:ta Clara kyrka. Så beskriver Carl-Erik Sahlberg omställningen till missionärslivet i Tanzania. I vår och sommar kan man dock höra honom predika och undervisa i Sverige.

Efter att ha byggt upp verksamheten i S:ta Clara kyrka i Stockholm under 24 år och rönt stor uppmärksamhet för den växande kyrkan med sitt stora sociala arbete bland utsatta, gick Carl-Erik Sahlberg i pension förra hösten. Han och hustrun Overa valde att sälja sitt hus och flytta permanent till Tanzania som missionärer. Tillsammans med inhemsk personal leder de där arbetet med att hjälpa barn som blivit föräldralösa till följd av hiv och fattigdom.
– Vi hjälper utsatta barn i Tan­zania genom att placera dem i familjer, som vi ekonomiskt stöttar.  Vi tror att varje barn behöver en mamma och en pappa och inte ska leva på en institution. Speciellt när barnen blir stora och kanske möter utmaningar i livet, så tror vi att det är bra att de har ett hem att återvända till.
– För att bevara familjekänslan har vi inte mer än tio barn i varje familj. I dag har vi 16 familjer runt om i landet och ett i Uganda. Totalt får alltså kring 150 barn daglig hjälp med bland annat mat, logi, kläder, skolgång och kristen undervisning.
Själva är paret Sahlberg bosatta i norra delen av landet, nära Kili­manjaro. Där är det svårt att få tag på honom via telefon, meddelar han Världen idag via mail, så intervjun får ske skriftligen.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS