Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

”Så mycket bättre”-stjärna berättade om sin kristna tro

Tidigare Mando Diao-stjärnan Gustaf Norén blev känd för en bred publik i och med sin medverkan i TV4:s ”Så mycket bättre”. Nyligen medverkade han i Filadelfiakyrkan i Stockholm där han berättade om sin kristna tro.

– Jesus har alltid varit med mig, sade Norén under en gudstjänst i kyrkan.

Nyheter · Publicerad 16:00, 29 dec 2021

Den andra advent medverkade Gustaf Norén i ett samtal från estraden i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Stjärnartisten berättade då om den tro på Jesus som han haft sedan unga år.

– Jesus har alltid varit med mig. Alltid. Det vet jag, sade han.

Norén berättade om hur tron på och gemenskapen med Jesus har landat inom honom.

– Att följa Jesus är mycket att känna honom.

Stjärnartisten, som är bördig från Borlänge i Dalarna och numera arbetar som högstadielärare, tog upp det betydelsefulla i att ge Gud utrymme i sin tillvaro.

– Ibland måste man lägga ned telefonen, andas, bromsa och ta emot Gud, sade han.

Gustaf Norén har även vid tidigare tillfällen offentligt berättat att han är en troende kristen.

– Jag har varit det hela mitt liv. Mitt förhållande till kristendomen är en relation med Jesus och Gud, sade han i en intervju i Aftonbladet i april.

Gustaf och brodern Viktor Norén uppträder ofta tillsammans och medverkade båda i den senaste säsongen av TV4:s populära ”Så mycket bättre”, ett program där många berömda artister medverkat.

Tidigare har Gustaf Norén varit känd som frontfigur och sångare i rockbandet Mando Diao. 2015 lämnade Norén bandet på grund av att han då hade andra planer för sin musikaliska karriär.

Så mycket bättre-stjärnan avslutade sitt framträdande i Filadelfiakyrkan med att ta fram gitarren och sjunga ”Let me in”, en låt som handlar om bön och att knacka på dörren.

– Man knackar på en dörr, man ber om att få komma in. Det är bön. Vi vet att om vi knackar på den dörren så kommer den att öppnas, sade han.

Ibland måste man lägga ned telefonen, andas, bromsa och ta emot Gud.

Tystnad när islamism togs upp i brittisk tv

Storbritannien. När den kände ateisten Richard Dawkins i en intervju får frågor om islamism blir han plötsligt... fredag 31/3 07:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Varför kristen och evolutionist?

Teistisk evolution (del 7/7). Evolutionshypotesen har ett massivt stöd i dagens kultur, i den akademiska världen, skolan och i... fredag 31/3 00:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00