Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

S-profil om Adaktusson: Ses som förrädare av journalister

Finns det en utbredd rädsla som hotar yttrandefriheten? Den frågan ställdes vid ett seminarium om yttrandefriheten i Almedalen där Thomas Idergard var moderator . Flyktingfrågan och mediedrevet mot Lars Adaktusson fick illustrera åsiktskorridoren.

Nyheter · Publicerad 12:22, 4 jul 2019

Lunds universitet har krävt en ursäkt av en professor i medicin som sägs ha kränkt studenter genom att tala om det biologiska arvets påverkan på beteenden. Det är ett exempel på hur offentliga tjänstetillsättningar i dag kan kräva en viss uppfattning i frågor som genus och hbtq eller att man kallar sig ”feminist”. Detta skulle också ha varit teman vid seminariet som arrangerades av Newmaninstitutet och tidskriften Signum.

Men istället blev det ämnen som immigrationsfrågan och mediedrevet mot Lars Adaktusson som diskuterades.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Efterlysning: Fler trovärdiga ledare

Ledare Allt står och faller med ledarskap. Otaliga är de tragiska berättelser om framgångsrika företag som på grund av inkompetent ledarskap och...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....