Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

S-ledaren uppmanade skolklass att välja bort SD

I samband med att en riksdagsledamot för Liberalerna guidade en högstadieklass i riksdagen dök S-partiledare Magdalena Andersson upp och uppmanade till att inte engagera sig i SD:s ungdomsförbund. Hon talade illa om SD, något som enligt uppgift bryter mot rekommendationerna för hur man ska uppträda vid skolbesök.

Nyheter · Publicerad 07:00, 26 jan 2023

Det var Jakob Olofsgård (L), riksdagsledamot och tidigare pastor i Equmeniakyrkan, som på Twitter delade med sig om vad som hände när han nyligen guidade en högstadieklass i riksdagens lokaler.

”Berättade för dem att trots våra olikheter som partier så respekterade vi varandra och höll god ton”, skriver han, men tillägger att stämningen förändrades när Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson stannade till och pratade med klassen.

”Innan hon gick uppmanade hon dem att inte gå med i SD:s ungdomsförbund och påpekade att mitt parti nu gått ihop med SD … Så tråkigt agerande av riksdagsledamoten Magdalena Andersson”, skriver Olofsgård.

Han publicerar också en kommentar från en av eleverna som var med och som menar att förra statsministern höll på med ”minst en halv minuts skitsnack” om SD.

I en artikel lyfter Expressen händelsen och konstaterar att Andersson brutit mot riksdagsförvaltningens rekommendation om hur man ska uppträda vid besök av skolelever. S-ledaren både bekräftar och försvarar agerandet inför skolklassen.

– Det var just utifrån ett demokratiresonemang som jag sade de här sakerna, säger hon till tidningen.

Olofsgårds tweet har fått många att reagera skarpt och fördöma Anderssons beteende.

Organisationer larmar: Tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer

Ekonomi. Ökade kostnader för mat, el och räntor gör det svårt för familjer att få ihop vardagen och barnen... måndag 20/3 13:00

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10