Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

S instämmer i regeringens strama migrationspolitik

Riksmötets första partiledardebatt bjöd på gräl om tonläge mellan Ebba Busch och Magdalena Andersson. Redan innan debatten var oppositionsledaren Andersson dock tydlig med att S inte tar avstånd från den nya regeringens strama migrationspolitik.

Nyheter · Publicerad 16:00, 26 okt 2022

Redan inför den nyvalda riksdagens första partiledardebatt förklarade Magdalena Andersson (S) att hon inte tar avstånd från den nya strama migrationspolitik som SD förhandlat fram och som nu ska drivas igenom.

– Att vi ska ha en stram migrationslagstiftning råder det ingen tveksamhet om, säger den förra statsministern i en intervju med Expressen.

S-ledaren kritiserar inte heller den skärpta rättspolitiken eller förslaget om tiggeriförbud.

– Paradigmskiftet ägde rum 2015 och det genomförde vi, hävdar Andersson.

I stället för att kritisera Tidöavtalets migrationspolitik ägnade Andersson en del av partiledardebatten åt att diskutera tonläge med KD-ledaren Ebba Busch.

– Ett raljant tonläge kan rätt använt tydliggöra åsiktsskillnader, vara elegant och roligt. Jag har uppskattat när mina meningsmotståndare ibland har häcklat min politik eller mitt sätt att agera i politiska sammanhang när det sker med lite finess. I andra sammanhang kan ett raljant tonläge användas för att dölja en osäkerhet, sade Ebba Busch i ett replikskifte med Magdalena Andersson.

S-ledaren kontrade:

– Ja, vad ska man säga när Ebba Busch talar om tonläge i debatten i förhållande till mig?

Statsminister Ulf Kristersson (M) sade att kampen mot den grova kriminaliteten och gängen står högst upp på regeringens dagordning.

– Men det kan mycket väl bli värre innan det blir bättre, sade han.

M-ledaren talade även om att ta itu med de många ekonomiska problem som tornat upp sig på senare tid. Bland annat utlovades kompensation för höga elräkningar i valrörelsen.

– Högkostnadsskyddet kommer, vi fullföljer vårt vallöfte, lovade Kristersson.

C-ledaren Annie Lööf fortsatte att attackera de borgerliga partiernas samarbete med SD. Liberalernas ledare Johan Pehrson, som påmindes om partiets interna stridigheter angående samarbete med SD, upprepade sin åsikt om att L levererar vad man lovat väljarna.

– Liberalerna gick till val på en ny borgerlig regering med ett starkt liberalt inslag. Vi höll vad vi lovade, sade han.

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10