Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Ryssland skickade nödhjälp till USA

Ett ryskt militärplan fullastat med medicinsk utrusning flög från Moskva till USA förra veckan. Nödhjälpssändningen är ett resultat av ett samtal mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin, rapporterar flera amerikanska tidningar.

Nyheter · Publicerad 15:36, 7 apr 2020

Ansiktsmasker, respiratorer och annan sjukvårdsutrustning – till en vikt av 60 ton – ska ha funnits på det militärflygplan som flögs mellan Ryssland och USA i onsdags. Flera amerikanska medier skriver att materialet är en rysk gåva som Vladimir Putin erbjöd USA under ett telefonsamtal med Donald Trump.

– Trump tog tacksamt emot den här humanitära nödhjälpen, säger den ryska regimens talesperson Dmitry Peskov, enligt Reuters som i sin tur hänvisar till den ryska nyhetsbyrån Interfax.

Coronaviruset har slagit hårt mot USA. Över 330 000 amerikaner har, enligt TT-uppgifter, smittats av viruset och i förra veckan sade Donald Trump att han befarar 100 000 till 240 000 dödsfall i landet.

Under en presskonferens uttryckte Donald Trump tacksamhet till Ryssland och andra länder som valt att hjälpa USA.

– Vi har en god relation med många länder, sade Trump.

Ryssland uttrycker en förhoppning om att USA ska göra en gentjänst ifall coronasituationen blir allvarligare på hemmaplan.

”När [amerikansk] produktion av medicinsk utrustning börjar ta fart kommer de [USA] ha möjlighet att återgälda om det behövs”, skriver den ryska ambassaden i USA på Twitter.

Ryssland har under coronakrisen även skickat nödhjälp till Italien och Serbien.

Ny missionsorganisation viktigt och uppfriskande initiativ

Ledare I en tid då fysiska gudstjänster förbjudits, då många församlingar och samfund långsiktigt krymper... tisdag 13/4 00:10

Arvet som Ebba inte bryr sig om

Ledare När Kristdemokraterna i förra veckan presenterade sitt jämställdhetspolitiska program väcktes... tisdag 13/4 00:00

Senaste nytt

    Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

    Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier